Izvor: Sputnik Srbija
13.09.2022 u 09:08
0

PREMIJER JERMENIJE RAZGOVARAO SA PUTINOM: SAD zabrinute i pozivaju da se hitno prekine vatra!

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan razgovarao je noćas telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u vezi sa zaoštravanjem situacije na granici sa Azerbejdžanom, saopštila je pres-služba jermenske vlade.

„Premijer je izneo detalje o provokativnim, agresivnim dejstvima Oružanih snaga Azerbejdžana protiv suverene teritorije Jermenije koja su počela u ponoć, a koja su praćena gađanjem iz artiljerijskog i streljačkog oružja velikog kalibra. Pašinjan je rekao da su dejstva azerbejdžanske strane nedopustiva i istakao je važnost adekvatne reakcije međunarodne zajednice“, navodi se u saopštenju.

Vlada Jermenije obratila se Rusiji, ODKB i Savetu bezbednosti UN zbog zaoštravanja situacije na granici sa Azerbejdžanom

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sagovornici su se dogovorili da ostanu u kontaktu.

Jermenska strana takođe je razgovarala sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom i šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom, koje su obavestili o situaciji na granici.Prin

Nakon toga se oglasio Blinken koji je rekao da su Sjedinjene Američke Države duboko zabrinute zbog sukoba na granici Jermenije i Azerbejdžana, te da pozivaju strane da hitno prekinu vatru.

Situacija na granici

Stanovnici nekoliko jermenskih gradova sinoć su prijavili eksplozije izazvane artiljerijom i dronovima. Jermensko ministarstvo odbrane saopštilo je da je vojska Azerbejdžana koristila tešku artiljeriju i da se koriste i dronovi.

Oglasio se i Azerbejdžan koji tvrdi da je Jermenija „počela široke provokacije“ protiv azerbejdžanskih oružanih snaga, koje su odgovorile „intenzivnom vatrom“ na jermenske položaje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter