Izvor: Sputnik Srbija
13.09.2022 u 09:02
0

Azerbejdžan optužio Jermeniju da namerava da prekine mirovni proces!

Vlada Jermenije obratila se Rusiji, Organizaciji dogovora za kolektivnu bezbednost (ODKB) i Savetu bezbednosti UN zbog zaoštravanja situacije na granici sa Azerbejdžanom, saopštila je jermenska televizija.

Sa druge strane, Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana optužilo je jermensku stranu da namerava da prekine mirovni proces.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vlada Jermenije obratila se Rusiji, ODKB i Savetu bezbednosti UN zbog zaoštravanja situacije na granici sa Azerbejdžanom

„Jermenija je pod raznim izgovorima usporavala proces normalizacije, pokazivala je destruktivnu poziciju na pregovorima koji su vođeni uz međunarodne napore, nije povukla jermenske oružane snage sa teritorije Azerbejdžana uprkos obavezama u okviru trilateralnih izjava i postignutih sporazuma, a takođe je nastavila da minira teritorije, uključujući nedavno raspoređivanje mina proizvedenih u Jermeniji na teritoriji Lačina, iznošenje novih uslova u radu na otvaranju komunikacionih i transportnih puteva i poništavanje procesa, kao i odustajanje od mirovne agende pokazali su da Jermenija nije zainteresovana za mirovni proces i da ima cilj da mu zada udarac“, navodi se u saopštenju azerbejdžanskog spoljnopolitičkog resora.

Kako je precizirano, „nova agresija jermenske strane protiv Azerbejdžana predstavlja grubo kršenje osnovnih normi i principa međunarodnog prava, kao i odredbi trilateralnog sporazuma koji su potpisali lideri Azerbejdžana, Jermenije i Rusije i sporazuma postignutih između Azerbejdžana i Jermenije“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter