Izvor: Tanjug
11.02.2023 u 14:41
0

PROTEST U TIRANI: Albanska opozicija traži ostavku Edija Rame

Predsednik albanske opozicione Demokratske stranke Salji Beriša zatražio je danas na protestu u Tirani da premijer Edi Rama podnese ostavku.

Protest ujedinjene opozicije održava se ispred zgrade vlade, a prisustvuje mu više hiljada građana, prenose albanski mediji.

Na obezbeđenju protesta angažovano je više od 1.000 policajaca, a vrata na ulazu u vladu su blindirana dodatnim metalnim delom, piše Albanijan post.

UN SVESNE PATNJE SIRIJSKOG NARODA: Teško je zamisliti složeniju vanrednu situaciju od ove u Siriji

Beriša je u govoru opisao Ramin aferu, u vezi sa agentom FBI, kao najozbiljniji skandal koji je „ocrnio obraz zemlje u svetu“.

-Narko-premijer bez vere, bez države, bez zastave korumpira šefa kontraobaveštajne službe savezničke države SAD -rekao je Beriša i poručio da Rama treba da da ostavku nakon „ovog čina nelojalnosti prema velikom savezniku albanskog naroda“.

Predsednik Slobodarske partije i bivši predsednik Albanije Iljir Meta ocenio je da je Edi Rama za 10 godina „iskoristio svoju moć za zauzimanje države i za svoje mafijaške interese“.

Bivši predsednik Republike Albanije istakao je da je „koruptivna afera Mekgonigal-Rama šokirala ceo svet sa obe strane Atlantika“.

VAŽNO! Otvoren broj telefona za doniranje novčane pomoći Turskoj – SMS na 1003!

Bivši agent Federalnog istražnog biroa (FBI) Čarls Mekgonigal optužen je zbog sumnjivih poslova sa ruskim oligarsima, ali se u optužnici navodi da je imao sumnjive poslovne veze s političarima iz Albanije i Bosne i Hercegovine.

Na teret mu se, pored ostalog, stavlja da najmanje od avgusta 2017. FBI-u nije otkrio svoju vezu s bivšim službenikom albanske obavještajne agencije, opisanim u optužnici kao „osoba A“.

Takođe, prema optužnici, nije otkrio da je „imao kontakte“ s premijerom Albanije Edijem Ramom, koji je izjavio da optužbe protiv Mekgonigala nemaju nikakve veze s njim.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter