Izvor: Tanjug
11.02.2023 u 14:32
0

DIREKTOR SZO STIGAO U ALEP: Isporučeno 37 tona pomoći ugroženim sirijskim područjima

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus stigao je danas u sirijski grad Alep, koji je pogođen zemljotresom, javila je Sana.

Tedros je „stigao na aerodrom u Alepu kako bi sa ministrom zdravlja Sirije i guvernerom Alepa obišao bolnice i skloništa u tom gradu“, saopštila sirijska agencija, prenosi Gardijan.

UN SVESNE PATNJE SIRIJSKOG NARODA: Teško je zamisliti složeniju vanrednu situaciju od ove u Siriji

On je izrazio zabrinutost zbog posledica zemljotresa, posebno zbog prekida u pružanju zdravstvenih usluga.

-Ljudi su izloženi raznim bolestima, kao što su dijareja i drugi zdravstveni problemi -rekao je Tedros i dodao da će SZO pomoći u otklanjanju posledica zemljotresa.

VAŽNO! Otvoren broj telefona za doniranje novčane pomoći Turskoj – SMS na 1003!

SZO je danas isporučila Siriji 37 tona hitne medicinske pomoći, a Tedros je za sutra najavio novu isporuku od 30 tona opreme neophodne za lečenje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter