Izvor: Tanjug
24.06.2022 u 16:16
0

PRVI SASTANAK U PRAGU? Evropska politička zajednica spremna za prvo okupljanje!

Predsednika Evropskog saveta Šarl Mišel, nakon debate EU lidera o Evropskoj političkoj zajednici, kaže da u pitanju ”nije alternativa porširenju”, već da se radi o platformi u okviru koje bi lideri partnerskih zemalja evropskog kontinenta sarađivali na obezbeđivanju stabilnosti i napretka Evrope.

”Prvi sastanak bi trebalo da se drži u Pragu, tokom predsedavanja Češke Savetom EU, nakon letnje pauze”, poručio je Mišel.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Predsedsednik Francuske, Emanuel Makron, koji je prvi predstavio ideju Evropske političke zajednice, napominje da postoji potreba za ”političkim evropskim okvirom koji bi se bavio stateškim pitanjima”.

”Videli smo da proširenje, zbog svoje brzine nije adekvatano za sve ono što radimo u Evropi. Zato želimo ovaj novi pristup koji bi uključio sve od Ukrajine do Islanda, u okviru koga bi partneri mogli da trazgovaraju o pitanjima kao što su bezbednost, energetika, infrastruktura, ekonomiija, zdravstvo”, poručio je Makron.

Lavrov poručio da se EU pretvorila u antiruski savez pa pomenuo i SRBIJU!

On je na kraju samita lidera EU u Briselu ponovio da je dogovoreno da se prvi sastanaka u ovom formatru održi tokom predstojećeg šestomesečnog predsedavanja Češke Savetom EU, a da je ideja da to bude ”sastanak ravnopravnih”.

”Kako stvari budu odmicale tako će se i nadograđivati ova ideja kojoj bi cilj trebalo da bude na dobrobit svih”, kaže Makron.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter