Izvor: RT
09.04.2024 u 15:17
3

PODSETIĆEMO VAS KAKO JE SKUPLJATI SOPSTVENE ZUBE PO RUSIJI: KOZAČKI VOĐA poslao JEZIVU PORUKU MAKRONU

Vrhovni ataman Međunarodnog saveza kozačkih ratnika Rusije i inostranstva Nikolaj Djakonov apelovao je na francuskog predsednika Emanuelu Makrona da povuče trupe sa ruske zemlje, zapretivši mu u suprotnom „Berezinom“, koja je u francuskom jeziku sinonim za katastrofu.

„Gospodo Francuzi! Gospodine Makron! Povucite svoje plaćenike sa naše svete ruske zemlje. U suprotnom ćemo vas podsetiti šta je ‘Berezina’“, rekao je Djakonov.

Ataman je svoje obraćanje snimio u naselju Stanica Luganska u Luganskoj Narodnoj Republici. On je imao u vidu drevnu kozačku kuću iz 1804. godine, koju je uništila ukrajinska granata i podsetio i na činjenicu da Pariz sada isporučuje oružje Kijevu. Djakonov je za uništenje drevne kuće, između ostalog, optužio Pariz, koji je pokrenuo mehanizam građanskog rata u Ukrajini 2014. godine.

PUTIN OBAVIO VAŽAN TELEFONSKI RAZGOVOR: Dva lidera detaljno razmotrili tešku situaciju

Djakonov je napomenuo da su u toj kući do 2014. živeli potomci donskog kozaka Nikolajeva, koji je učestvovao u Borodinskoj bici. Takođe je naglasio da je kozak Nikolajev, zajedno sa drugim ruskim vojnicima, 1814. godine ušao u Pariz koji se predao.
S tim u vezi, obećao je obnovu kuće i drugih poput nje, dodajući da će u tome učestvovati i francuski ratni zarobljenici.
„Učite ruski, dobro će vam doći“, zaključio je ataman.

Podsetimo, bitka na Berezini odigrala se 1812. godine između Napoleona Bonaparte i ruske vojske pod vođstvom Mihaila Kutuzova. Napoleon se povlačio nakon neuspešne invazije na Rusiju i došao u sukob sa ruskim snagama prelazeći preko reke Berezine (kod Barisava, u Belorusiji). Bitka se završila nerešenim ishodom. Francuzi su pretrpeli ogromne gubitke, ali su uspeli da pređu reku i izbegnu da budu zarobljeni. Od tada je izraz berezina u francuskom jeziku postao sinonim za katastrofu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “PODSETIĆEMO VAS KAKO JE SKUPLJATI SOPSTVENE ZUBE PO RUSIJI: KOZAČKI VOĐA poslao JEZIVU PORUKU MAKRONU”

  1. Ogromne promene cekaju da se dese u Svetu.Pobeda Rusije u Ukraini bi dokazala da ima Svetsku moc i da je superornija od Amerike.Sto bi Rusiji donelo broj jedan sila Sveta a sa rusima ide Kina pa Indija pa Iran i mnoge druge zemlje kone ce sacinjavati trgovinsko odbrambeni savez a to je po broju stanovnika 70% svetske popukacije.Passce tu i Izrael izgleda da ce Iran ipak zagospodariti bliskim istokom ssto ce biti veliki svecki iskorak.Samo da se zna a to je realno mnogo istvarljivo Pobedom Rusa u Ukraini Rusi bi kao proizvodjaci zitarjca i hrane sa ukupnim fondom obradljivog zemljissta bili daleko prvi u Svetu sa udelom preko 51%.Najace iruzje bice Rusko zito koje ce rusija gladnim Africkim zemljama da poklanj.Rusi to ove godine i cine i vec gospodare polovinom Afrike zato Makron se razludeo nemoze visse da pljacka rudna bogastva a narocito uranijum.Gorivo za atomske centrale.Obrni okreni ova grupacija svetskih drzava oko Rusije.Kine.Indije i ostalih drzava ako bi uvele Americi i Evropi totalni embargo na sve trgovine.Zamislite Amerika i Evropa bi nestale i vratike bi se dva veka unazad.Totalno bi japitulirake trgovinski i privredno unisstene.PA DOSTA JE BILO LUDILA AMERIKE SSTAMPANJE DOLARA KOCAPERENJA EVROPE I SSTAMPANJE BEZ POKRICA EVRA.BILI UBIJALI PO CELOM SVETU PLJACKALI I BOGATILI SE…KRAJ SVETS ZA AMERIKU I EVROPU POCINJE.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter