Izvor:
09.04.2024 u 15:02
0

PUTIN OBAVIO VAŽAN TELEFONSKI RAZGOVOR: Dva lidera detaljno razmotrili tešku situaciju

Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Kazahstana Kasim-Žomartom Tokajevim detaljno razmotrio tešku situaciju u pograničnim regionima Rusije i Kazahstana izazvanu poplavama, saopštio je Kremlj.

Lideri Rusije i Kazahstana su potvrdili da službe ove dve država sarađuju, prate situaciju i reaguju u koordinisanim akcijama.

Tokom njihovog razgovora je bilo reči i o pojedinim aspektima međunarodne i regionalne problematike, navodi se u saopštenju.

Putin i Tokajev potvrdili su da postoji želja za jačanjem rusko-kazahstanskih savezničkih odnosa.

Spasilačke službe Kazahstana evakuisale su više od 85.000 ljudi iz velikog broja naselja zbog poplava, dok je u Rusiji u regionalnom centru na snazi vanredno stanje.

Gradonačelnik Orska Vasilij Kozupica naveo je da je u tom gradu poplavljeno 6.929 zgrada, a da je evakusiano 2.493 ljudi, prenosi Interfaks.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter