Izvor: HAPPY BSC
08.04.2024 u 20:15
1

OBRAĆANJE LIDERA SRBIJE I FRANCUSKE Vučić: Francuska nam je oduvek bila najbliža, svi zajedno moramo da sačuvamo mir na Balkanu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Pariz, u dvodnevnu zvaničnu posetu. Danas će s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarati o strateškim pravcima unapređenja saradnje sa Francuskom.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je dočekao predsednika Srbije ispred Jelisejske palate uz najviše državne počasti. Nakon toga su se dva predsednika obraćatila javnosti.

Emanuel Makron je istakao da je Srbija potrebna EU:

-U srcu našeg partnerstva je pristupanje Srbije EU, dok traje rat u Ukrajini uključenje Srbije je u našem interesu. Srbija mora znati da je budućnost u EU, ne treba da sumnjate u nameru Evrope da vas primi. Nije to nametnuti proces nego vaš suveren izbor da slobodno idete ka modelu da zajedno branimo našu suverenost – rekao je Makron.

Makron je pozdravio „vrlo jasne izbore Vučića u geopolitičkom pogledu“.

– Srbija ne sme da sumnja da je njena budućnost u Evropskoj uniji. Ja nisam zaboravio svoje putovanje uz vas i za mene je ta integracija u EU, to dolazi iz zajedničke prošlosti i zajedničkih vrednosti. Moramo ići zajedno napred i da ne propustimo ovaj istorijski trenutak. Ja nisam zaboravio svoje putovanje uz vas i za mene je ta integracija u EU, to dolazi iz zajedničke prošlosti i zajedničkih vrednosti. Moramo ići zajedno napred i da ne propustimo ovaj istorijski trenutak. Neophodno je da odgovorni za napade u Banjskoj odgovaraju i da se takva drama ne ponavlja, rekao je Makron.

ISTORIJSKI SUSRET VUČIĆA I MAKRONA U PARIZU: Raspravljaće o 14 tema

Posle predsednika Francuske javnosti se obratio predsednik Srbije:

– Razmišljao sam šta je najvažnije za moju zemlju, za moj narod da izgovorim pred vama večeras. Francuska nam je oduvek bila najbliža u Evropi i na nju smo najviše računali. I danas kad imamo neku muku, lično sam najviše voleo da se oslonim na vas. Retki ste u Evropi i svetu koji su želeli nekoga da saslušaju. Ekonomski odnosi su neuporedivo bolji nego što su bili. Naš aerodrom je već danas, a biće jedan od najlepših evropskih aerodroma. U ovom trenutku zapošljavaju 11.125 radnika. Obaveli smo važne razgovore, blizu smo strateški važnih stvari za Srbiju.  Došao sam da večeras razgovaramo o svim važnim pitanjima, geopolitičkim pitanjima. Uvek sam bio otvoren i večeras ću biti. Nisu obe strane učinile nešto za Beograd i Prištinu. Eksproprijacija na severu KiM, tu dovode svoje vojnike i policajce iako nemaju nikakva prava na to. Pucali su na našu decu samo zato što su nosili božićna drva. Pitanje dinara je pitanje sudbinskog opstanka srpskog naroda na severu KiM. Bio je dogovor i svi smo razgovarali, da vas podsetim, da mora prvo Zajednica srpskih opština. Zato ću imati želju da razgovaram s vama o Savetu Evrope večeras. Želim da vam se zahvalim što ste uvek mogli da nas slušate. Da pružite veliku podršku Srbiji, ne samo na njenom evropskom putu, već i da nas zaštitite. Hvala vam što ste imali dovoljno razuma da svi zajedno moramo da sačuvamo mir na Balkanu, ali i integritet Republike Srpske – rekao je Vučić. Vi ste meni neke sitnice, koje su za nas krupne stvari obećali i ispunili, vi ste čovek od reči, rekao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će večeras sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarati o raznim temama, a pre svega o saradnji dve zemlje, kao i da će među glavnim temama biti odnos Beograda i Prištine, kao i mogućnost prijema tzv. Kosova u Savet Evrope. Vučić je rekao da hoće da čuje i šta će Makron reći kao domaćin i lider mnogo veće zemlje i jedan od najznačajnijih lidera u svetu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “OBRAĆANJE LIDERA SRBIJE I FRANCUSKE Vučić: Francuska nam je oduvek bila najbliža, svi zajedno moramo da sačuvamo mir na Balkanu”

  1. Francuska je bila najbliža kada je trebalo rajenike lečiti pa ponovo ih poslati u borbu i sa njima stititi zapad. Sada srbija treba da posluži francuzima kao nuklearni otpad.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter