Izvor: Happy BSC
26.02.2024 u 14:27
0

PUKOVNIK NACIONALNE GARDE UKRAJINE PRIZNAO: Rusi napreduju u pravcu Bahmuta

On je napomenuo da u pravcu Bahmuta ruska vojska pojačava napore za izvođenje ofanzivnih akcija. "Tokom proteklog dana bilo je 8 borbenih okršaja sa neprijateljem

Komandant bataljonsko-taktičke grupe 4. operativne brigade ukrajinske Nacionalne garde pukovnik Sergej Sidorin upozorio je danas da su ruske snage postigle delimičan „uspeh“ u pravcu Bahmuta i zauzele istočnu periferiju naselja Ivanovski u Donjeckoj oblasti.

On je napomenuo da u pravcu Bahmuta ruska vojska pojačava napore za izvođenje ofanzivnih akcija. „Tokom proteklog dana bilo je 8 borbenih okršaja sa neprijateljem.

Najužarenija mesta su naselja Ivanovske i teritorija južno od Bohdanovke, gde je, nažalost, neprijatelj imao delimičan uspeh – zauzeli su istočnu periferiju naselja Ivanovski i tu nastavljaju da drže položaje“, rekao je Sidorin, prenosi Unian.

On je naveo da će Rusi pokušati dalje da napreduju i zauzmu Časov Jar kako bi odatle kontrolisali okolnaselja i teritoriju. „To će umnogome otežati naše manevre, kretanja i situacija će biti prilično teška“, upozorio je Sidorov. Prema njegovim rečima, Rusi direktno avijacijom gađaju naselje Časov Jar, gde je ostalo mnogo civila.

Portparol operativno-strateške grupe trupa „Tavrija“ Dmitro Lihovij saopštio je danas da su se odbrambene snage povukle iz sela Lastočkine u Donjeckoj oblasti, kako bi organizovale odbranu duž linije naselja Orlovka-Berdiči i sprečile dalje napredovanje ruskih snaga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter