Izvor: RT
30.12.2023 u 12:14
0

PUTIN ČESTITAO PRAZNIKE I POSLAO MOĆNU PORUKU VUČIĆU: Evo koga je ostavio van ČESTITKE!

Putin je u čestitki predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću istakao da se, uprkos teškoj međunarodnoj situaciji, odnosi Rusije i Srbije, koji se zasnivaju na viševekovnoj tradiciji prijateljstva i duhovne bliskosti, razvijaju na konstruktivan način

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predstojeću Novu godinu i Božićne praznike mnogobrojnim liderima i predsednicima vlada.

Na spisku, koji je objavio Kremlj, nalazi se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, koji su bili jedini aktuelni evropski političari koji su dobili čestitku od Putina, ne računajući poglavara Rimokatoličke crkve papu Franciska i najbližeg saveznika Rusije – Belorusije i njenog lidera Aleksandra Lukašenka.

„Vladimir Putin je u čestitki predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću istakao da se, uprkos teškoj međunarodnoj situaciji, odnosi Rusije i Srbije, koji se zasnivaju na viševekovnoj tradiciji prijateljstva i duhovne bliskosti, razvijaju na konstruktivan način. Putin je izrazio i spremnost za nastavak dijaloga i produktivan zajednički rad na aktuelnim pitanjima bilateralne, regionalne i međunarodne agende“, navodi se u današnjem saopštenju Kremlja.

U čestitki upućenoj Orbanu, Putin je akcentovao da su dve strane tokom prošle godine, „uprkos teškoj međunarodnoj situaciji“, uspele da „održe pozitivnu dinamiku rusko-mađarskih odnosa“.

„Predsednik Rusije je potvrdio posvećenost nastavku konstruktivne, pragmatične saradnje, koja omogućava realizaciju važnih zajedničkih ekonomskih projekata, što u potpunosti odgovara interesima ruskog i mađarskog naroda“.

Čestitku su dobili i bivši predsednik Francuske Nikola Sarkozi i bivši predsednik Nemačke Gerhard Šreder, ali je nije dobio ni jedan aktuelni političar sa Zapada, pa ni predsednik SAD Džozef Bajden.

Telegram je upućen i predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, kineskom lideru Si Đinpingu, predsedniku i premijeru Indije Draupadi Murmu i Narendra Modiju, kao i predsedniku Brazila Luizu Inasiu Luli da Silva. Na listi su i drugi saveznici, koji su zajedno sa Rusijom ranije bili deo SSSR-a, ali i pojedine zemlje poput Vijetnama, Bolivije, Venecuele, Kube, Laosa, itd.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter