Izvor: TANJUG
20.09.2022 u 16:48
0

PUTIN NAREDIO RUSKOJ INDUSTRIJI: „Pojačajte proizvodnju oružja!“

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je naredio nadležnima da pojačaju proizvodnju oružja usred borbi u Ukrajini, osudivši napore SAD da očuvaju svoju globalnu dominaciju.

Govoreći dok je primao akreditive od stranih ambasadora u Moskvi, Putin je rekao da se „razvoj multipolarnog sveta suočava sa otporom onih koji pokušavaju da održe hegemoniju u globalnim poslovima i kontrolišu sve – Latinsku Ameriku, Evropu, Aziju i Afriku“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao da „hegemon u tome uspeva veoma dugo, ali ni to ne može da traje večno, bez obzira na dešavanja u Ukrajini“.

Putin je u više navrata obrazlagao svoju odluku da pošalje trupe u Ukrajinu kao odgovor na navodno zadiranje Zapada u vitalne bezbednosne interese Rusije.

Ruski lider je opisao zapadne sankcije Rusiji zbog njene akcije u Ukrajini kao deo napora SAD i njenih saveznika da ojačaju svoje pozicije, ali je naveo i da su imale povratnu rekaciju po njihove inicijatore, a usput su pogađale i siromašne zemlje.

-Što se tiče Rusije, nećemo odstupiti od našeg suverenog kursa -rekao je Putin.

Govoreći kasnije tokom odvojenog sastanka o vojnoj industriji, on je istakao da je rusko oružje pokazalo visoku efikasnost tokom borbi u Ukrajini i poručio nadležnima da brzo pojaćaju rad vojne industrije.

-Naša oprema se efikasno suprotstavlja zapadnim vrstama oružja- rekao je Putin i dodao da su praktično sve raspoložive zalihe oružja NATO dopremljene da podrže aktuelni režim u Kijevu.

Putin je dodao da Rusija treba da prouči zapadno oružje kako bi poboljšala sopstvene arsenale.

-Možemo i moramo da učimo o tom oružju i svemu što oni imaju i koriste protiv nas da kvalitativno povećamo naš potencijal i unapredimo opremu, naoružanje tamo gde to treba da uradimo- istakao je on.

Putin je rekao i da je naredio da se poveća izdvajanje za novo oružje, kao i da bude ponuđeno više kredita vojnoj industriji i da se odobre dodatna plaćanja njihovim radnicima za povećanje proizvodnje oružja.

-Strukture vojnoindustrijskog kompleksa moraju da isporuče potrebno naoružanje i opremu u najkraćem mogućem roku- poručio je ruski predsednik.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter