Izvor: Alo.rs
10.03.2023 u 08:58
0

PUTIN PISAO SI ĐINPINGU: Evo šta je poželeo kineskom predsedniku!

Predsednik Rusije Vladimir Putin je poslao telegram Si Đinpingu u kojem mu je čestitao ponovni izbor za predsednika Narodne Republike Kine.

– Siguran sam da ćemo zajedničkim delovanjem obezbediti izgradnju plodne rusko-kineske saradnje u različitim oblastima, istakao je ruski predsednik.

Podsećamo, Si Đinping je jednoglasno izabran za predsednika Narodne republike Kine i predsedavajućeg Centralnog vojnog saveta Kine na 14. Svekineskom narodnom kongresu, koji je u toku, javlja Sinhua.

DODELA PRIZNANJA ISTAKNUTIM ŽENAMA U KREMLJU Putin: „Rusija se suočila sa direktnim pretnjama po svoju bezbednost i suverenitet!“

To mu je treći petogodišnji mandat i on je jedini predsednik Kine koji je izabran po treći put, dodaje kineska agencija.

Si Đinping je položio zakletvu da će poštovati Ustav Kine.

Na izborima nije bilo drugog kandidata, a glasanje, na kome je učestvovalo 3.000 delegata, je trajalo sat vremena, dok su rezultati prebrojani elektronski za 15 minuta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter