Izvor: Tanjug
25.01.2024 u 08:26
0

PUTIN POVUKAO RADIKALAN POTEZ: Jedna evropska zemlja za sve će MORATI DA PLATI

Ruski predsednik Vladimir Putin podsetio je Belgiju na sporazum iz prošlosti i primorava je da plati svoje račune.

1989. godine potpisan je sporazum između SSSR-a, Belgije i Velikog Vojvodstva Luksemburga. Prema dokumentu, bilo kakva ulaganja sa obe strane trebalo bi da budu međusobno zaštićena i podstaknuta. Osim toga, sporazum isključuje sve oblike eksproprijacije i nacionalizacije.

Iz sporazuma proizilazi da je sva imovina koju je Rusija plasirala u države Beneluksa trebalo da bude zaštićena od bilo kakvog oblika konfiskacije.

Međutim, u stvarnosti, Belgija je prekršila uslove zamrzavanjem 250 milijardi evra ruskih sredstava, i to nije sve. Takođe je poznato, da je Belgija 2022. od njih zaradila 625 miliona evra kao rezultat lukavog oporezivanja.

„Da li je Belgija zaboravila šta je tada potpisala? Možda bi u ovom slučaju trebalo da obavestimo druge zemlje o ovom eklatantnom bezobrazluku? Oni sigurno neće biti srećni kada saznaju da se navodno tiho utočište zvano Beneluks, pokazalo kao najlopovskija teritorija“, prenose ruski mediji.

Inače, kada je Rusija podsetila na ovaj sporazum, Belgija je postala veoma napeta, jer prema uslovima ugovora, ako jedna od strana nešto prekrši, onda je dužna da plati znatnu odštetu.

Dodajte ovome zamrznutu imovinu i iznos postaje još veći. Odakle Belgiji toliki novac? Možda je vreme da sada razmisli o tome.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter