Izvor: Tanjug
25.01.2024 u 09:17
0

LAVROV RASKRINKAO NAMERE ZAPADA: Amerika i Japan spremaju RAT protiv ove zemlje

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov optužio je SAD, Južnu Koreju i Japan da spremaju rat protiv Severne Koreje.

Lavrov je rekao na konferenciji za novinare u UN da taj novi vojni blok, koji je formirala Amerika, gomila vojne aktivnosti i izvodi velike vežbe, preneo je AP. SAD, Južna Koreja i Japan su opisali njihove kombinovane vojne vežbe kao „defanzivne po prirodi“ i neophodne da se nose sa sve većim nuklearnim pretnjama Severne Koreje. „Odjednom je retorika Seula postala neprijateljskija prema Pjongjangu. U Japanu, takođe, čujemo agresivnu retoriku“, dodao je Lavrov.

LAVROV ZAGRMEO: Traži se HITNA sednica Saveta bezbednosti UN posle pada aviona

On je istakao da je cilj tog vojnog bloka jasan. „Spremaju rat protiv Severne Koreje“, tvrdi Lavrov. Ruski ministar je rekao da SAD i azijski saveznici takođe razgovaraju o razvijanju saradnje. „Prilično je šašav način na koji su to formulisali, ali su rekli nešto poput saradnje u vezi sa nuklearnim oružjem“, rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter