Izvor: RT Balkan
21.09.2023 u 12:26
0

PUTIN RAZGOVARAO SA PREDSEDNIKOM AZERBEJDŽANA: „Sprovesti sporazume o Nagorno-Karabahu“!

Ilham Alijev se izvinio ruskom predsedniku i izrazio duboko saučešće zbog jučerašnje pogibije ruskih mirovnjaka u Karabahu.

PUTIN SE NADA MIRNOM REŠENJU: Ruski predsednik se prvi put oglasio o Nagorno-Karabahu

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa svojim azerbejdžanskim kolegom Ilhamom Alijevim istakavši važnost sprovođenja sporazuma o Karabahu, saopštio je Kremlj.

Putin je naglasio da je važno poštovati prava i osigurati bezbednost jermenskog stanovništva u Nagorno-Karabahu.

„Vladimir Putin je istakao važnost osiguranja prava i bezbednosti jermenskog stanovništva Karabaha. Obe strane su konstatovale važnost doslednog sprovođenja dogovora postignutih uz pomoć ruskog mirovnog kontingenta o potpunom prekidu sukoba“, navodi se u saopštenju.

Predsednik Azerbejdžana se izvinio i izrazio duboko saučešće zbog pogibije ruskih mirovnih trupa u Karabahu 20. septembra.

Putin i Alijev su takođe razgovarali o prioritetnim koracima za dalju stabilizaciju situacije i prevazilaženje humanitarnih problema u Karabahu.

Lideri su se saglasili da intenziviraju rad u skladu sa sporazumima o Karabahu i razgraničenju granice između Azerbejdžana i Jermenije.

Alijev je potvrdio spremnost da sarađuje sa ruskim mirovnim snagama kako bi se osigurala prava jermenskog stanovništva Karabaha.

Kako se dodaje, razgovor je obavljen na inicijativu azerbejdžanske strane.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter