Izvor: novosti
01.03.2024 u 12:26
0

RASTE BROJ ŽRTAVA POŽARA U BANGLADEŠU: Među poginulima je i pet članova jedne porodice, spasioci nastavljaju potragu za preživelima

BROJ poginulih u požaru u tržnom centru u Daki, koji nije imao izlaz za slučaj požara, povećao se na 46, a spasioci nastavljaju potragu za preživelima.

Požar je izbio juče u restoranu tržnog centra u glavnom gradu Bangladeša, a ubrzo se proširio kroz zgradu.

Prethodno je saopšteno da su poginule 43 osobe. Među poginulima je pet članova jedne porodice, ali i učenici, nastavnici i dva novinara, dok su neki od preživelih pobegli preko krova zgrade

Ministarka zdravlja Samanta Lal Sen izjavila je da bi broj žrtava mogao da se poveća jer se najmanje desetak teško povređenih nalazi na lečenju u dve državne bolnice, prenosi AP.

RUSI VERUJU PUTINU: Sprovedeno istraživanje je pokazalo da preko 80 odsto ima poverenje u njega

 

Premijerka Bangladeša Šeik Hasina izjavila je da je gubitak života posledica nemara i istakla da su arhitekte zadužene da projektuju izlaze za požar, ali da to ne čine jer vlasnici objekata ne žele da izgube ni centimetar prostora.

Uzrok požara za sada nije utvrđen, ali je vatrogasna služba saopštila da je vlasnik zgrade najmanje tri puta dobio obaveštenje da popravi sistem za gašenje požara u zgradi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter