Izvor: Tanjug
29.05.2020 u 20:24
0

RAT SE NASTAVLJA! Tramp potpisao ukaz o zabrani cenzure na društvenim mrežama, a Tviter ga cenzurisao!

U ranim jutarnjim časovima, po našem vremenu, predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp potpisao je ukaz kojim se, kako on tvrdi, zabranjuje cenzura na društvenim mrežama. 

OVO MORATE ZNATI

EKSKLUZIVAN SNIMAK Pogledajte TIJANU AJFON SA LISICAMA NA RUKAMA! (VIDEO)

GDE MOŽEMO PUTOVATI U REGIONU Sve što ste hteli da znate o prelasku granica!

OČI U OČI! MAJKA OTETE DEVOJČICE VIDELA MALČANSKOG BERBERINA: Tresu mi se i ruke i noge

NOVI PODACI O POMOĆI OD 100 EVRA! OVO sada MORATE znati!

No, to nije ostalo bez odgovora velikih internet kompanija.

Tviter je prekrio objavu na profilu američkog predsednika Donalda Trampa jer je, kako tvrdi, prekršio pravila ove društvene mreže i veličao nasilje.

Isto je uradio i kada se nekoliko sati kasnije na zvaničnom nalogu Bele kuće pojavila tvit kopija predsednikovih reči o situaciji u Mineapolisu, gde traju višednevni protesti zbog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda koje su počinili policajci.

Tramp je napisao da će poslati Nacionalnu gardu u taj grad. ali je i upozorio da „kada počne pljačka, počinje pucnjava“

Tvitovi nisu uklonjeni, već su prekriveni upozorenjem koje se može videti kada se klikne na njega.

OBAVEZNO PROČITAJTE

AMERI U PANICI: Rusi grade novu vojnu bazu u Siriji! Putinova vojska će marincima biti trn u oku! (VIDEO)

KON I KISIĆEVA ODBRUSILI NESTOROVIĆU: Znali smo TAČNO ŠTA RADIMO!

ON JE PONOS SRBIJE Novaku Đokoviću uručena velika povelja (GALERIJA)

EKSKLUZIVNO! JEZIVE SLIKE ZVICERA IZ BOLNICE Supruga pištoljem oterala napadače (GALERIJA)

– Preduzeli smo ovu radnju u interesu sprečavanja drugih da budu inspirisani na činjenje nasilja, ali zadržali smo tvit jer je u javnom interesu da ostane dostupan – saopštila je kompanija Tviter.

Kompanija je 2019. uvela pravilo dodavanja upozorenja umesto brisanja tvitova, ali dosad nikad nije primenjeno na predsedniku SAD niti mu je ijedna objava ikad obrisana.

Potez Tvitera usledio je dan nakon što je Tramp potpisao uredbu o ograničavanju zaštite društvenih mreža od zakonske odgovornosti za sadržaj koji postavljaju njihovi korisnici.

Tome je prethodila ranija odluka Tvitera da pozove korisnike da provere činjenice iznete u dva njegova tvita što je izazvalo gnev predsednika.

– Imali su nekontrolisanu moć da cenzurišu, ograničavaju, dodaju, kreiraju, sakriju, menjaju virtuelno svaki oblik komunikacije – rekao je Tramp pre nego što je juče potpisao uredbu.

Kompanije poput Tvitera i Fejsbuka imaju zaštitu od odgovornosti po Paragrafu 230 Zakona o komunikacijama, jer se tretiraju kao „platforme“ a ne „izdavači“ koji mogu da se suoče sa tužbom zbog sadržaja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter