Izvor: Blic.rs
29.05.2020 u 20:57
0

GRAĐANSKI RAT U AMERICI Tramp šalje vojsku na pobunjenike (VIDEO)

U Americi se dešavaju nemiri uzrokovani ubistvom crnog dečaka od strane policajca u državi Minesota. 

Ono što je počelo kao mirni protesti u gradu Mineapolisu pretvorilo se u plačke, paljevine i nasilje. 

U Mineapolisu je u međuvremenu proglašeno vanredno stanje, a protesti su se proširili na Čikago, Los Anđeles i Memfis i još dva američka grada.

OBAVEZNO PROČITAJTE

AMERI U PANICI: Rusi grade novu vojnu bazu u Siriji! Putinova vojska će marincima biti trn u oku! (VIDEO)

KON I KISIĆEVA ODBRUSILI NESTOROVIĆU: Znali smo TAČNO ŠTA RADIMO!

ON JE PONOS SRBIJE Novaku Đokoviću uručena velika povelja (GALERIJA)

EKSKLUZIVNO! JEZIVE SLIKE ZVICERA IZ BOLNICE Supruga pištoljem oterala napadače (GALERIJA)

Džordž Flojd  je preminuo nakon policijske intervencije, tokom koje mu je jedan od policajaca držao koleno na vratu, zbog čega se žalio da ne može da diše.

Snimak nemilog događaja je isplivao u javnost, a četvorica policajaca koja su učestvovala u incidentu su otpuštena s posla i protiv njih nije pokrenut krivični postupak.

Epicentar novih protesta bila je oblast u blizini Treće policijske stanice.

Sa zgrade policijske zgrade ispaljeni su suzavac i gumeni meci, ali su se demonstranti kasnije ponovo okupili i direktno napali objekat. Demonstranti su se kasnije popeli na krov. Kako piše Si En En, potom su zapalili zgradu policije.

Zapaljeni su i jedan automobil i najmanje dve druge zgrade u blizini, a drugu noć zaredom opljačkana je obližnja radnja „Target“.

Vatrogasna brigada objavila je da je prethodne noći zapaljeno 16 objekata.

Nekoliko ulica u naselju Longfelou u Mineapolisu je ozbiljno oštećeno, a neredi su izbili i u drugim delovima grada.

Neke prodavnice u gradu i njegovim predgrađima su se rano zatvorile, u strahu od novih nereda.

Naselje Longfelou najteže je stradalo u nasilju. Razbijeni su izlozi skoro svih prodavnica u tržnom centru preko puta Treće policijske stanice, koja je bila fokus protesta u sredu, prenosi „Glas Amerike“.

OVO MORATE ZNATI

EKSKLUZIVAN SNIMAK Pogledajte TIJANU AJFON SA LISICAMA NA RUKAMA! (VIDEO)

GDE MOŽEMO PUTOVATI U REGIONU Sve što ste hteli da znate o prelasku granica!

OČI U OČI! MAJKA OTETE DEVOJČICE VIDELA MALČANSKOG BERBERINA: Tresu mi se i ruke i noge

NOVI PODACI O POMOĆI OD 100 EVRA! OVO sada MORATE znati!

Na hiljade ljudi na ulicama uzivikivalo je parole „Ne mogu da dišem“, jedne od poslednjih reči koje je izgovorio Flojd pre smrti. Takođe, mogli su da se čuju pogrdne reči upućene američkom predsedniku.

Iako su policijske snage bile udaljene dva bloka, nisu bile aktivne kao prve dve noći tokom protesta i samo su posmatrali kako su demonstranti zapalili Treću policijsku stanicu.

Nakon što su zapalili policijsku stanicu, demonstranti su protestovali ispred zapaljenog objekta.

Flojd je umro u ponedeljak – tokom policijskog privođenja. Slučaj je privukao pažnju javnosti, pošto su očevici snimili i na društvenim mrežama objavili video snimak intervencije, koji prikazuje policajca – belca – kako kleči osumnjičenom muškarcu – crncu – na vratu, dok ga ovaj upozorava da ne može da diše.

Predsednik Sjedinjenih Država je upozorio da će poslati vojne jedinice u te gradove, ako se situacija ne smiri i ne povrati se mir i red.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter