Izvor: aljazeera
31.01.2024 u 16:54
0

RAZMENJENO PO 195 VOJNIKA: Rusija i Ukrajina obavile prvu razmenu zarobljenika od pada aviona

Rusija i Ukrajina razmenile su stotine ratnih zarobljenika, u prvoj razmeni zarobljenika od prošlonedeljnog pada ruskog vojnog transportnog aviona za koji Moskva kaže da je prevozio 65 ukrajinskih vojnika.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je svakoj strani vraćeno po 195 vojnika i da će njeni vojnici biti prebačeni u Moskvu na medicinsku i psihološku pomoć.

ROBERT KENEDI ODBIO TRAMPA DA MU BUDE POTPRESEDNIK: „Moj brak to ne bi preživeo“

„31. januara, kao rezultat pregovaračkog procesa, 195 ruskih vojnika koji su u zatočeništvu bili u životnoj opasnosti vraćeno je sa teritorije pod kontrolom kijevskog režima. Zauzvrat je predato tačno 195 zarobljenika iz oružanih snaga Ukrajine“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Državna novinska agencija RIA navodi da su Ujedinjeni Arapski Emirati odigrali ulogu u posredovanju u sporazumu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je na svom zvaničnom nalogu na Ks da je to jedna od najvećih razmena do sada.

Dao je nešto veći broj za broj vraćenih Ukrajinaca. „Naši ljudi su se vratili. njih 207. Vraćamo ih kući bez obzira na sve“, rekao je Zelenski.

Ukrajinsko vladino telo zaduženo za ratne zarobljenike saopštilo je da je ovo 50. razmena zarobljenika te vrste. Kući je vratio vojnike koji su učestvovali u odbrani gradova Mariupolja i Hersona, kao i vojnike koje je Rusija zarobila na Zmijskom ostrvu u Crnom moru.

Telo je saopštilo da su među vraćenim marinci i borbeni lekari i da je 36 vraćenih Ukrajinaca imalo povrede ili teške bolesti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter