Izvor: Tanjug
04.04.2023 u 17:39
0

REAKCIJA KREMLJA NA ULAZAK FINSKE U NATO: Rusija će morati da preduzme kontramere!

 Rusija će morati da preduzme kontramere u vezi sa pristupanjem Finske u NATO, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

-Kremlj smatra da je ovo još jedna eskalacija i da širenje NATO predstavlja pretnju našoj bezbednosti i interesima Ruske Federacije. Preduzećemo kontramere kako bismo osigurali sopstvenu bezbednost i taktički i strateški- upozorio je Peskov, istakavši da će Rusija odgovoriti onako kako smatra da treba, preneo je TAS S.

ISTORIJSKI DAN ZA FINSKU: Postala 31.punopravna članica NATO-a

Peskov je kazao da će ruska vojska o svemu blagovremeno obavestiti javnost.

-Pažljivo ćemo pratiti dešavanja u Finskoj i videti kako će severnoatlantski blok koristiti teritoriju Finske u vezi sa razmeštanjem oružja, sistema i infrastrukture u blizini naše granice, potencijalno predstavljajući pretnju za nas-rekao je Peskov i dodao da će u skladu sa tim biti preduzimane mere.

Prema njegovim rečima, situacija oko Finske je fundamnetalno različita od situacije u Ukrajini.

-Prvo, Finska nikada nije bila antiruska i nismo imali nikakvih sporova sa Finskom- rekao je Peskov.

On je naglasio da sa Ukrajinom stvari stoje sasvim suprotno i da je tamo situacija potencijalno opasnija.

-Zbog toga smo morali da sprovedemo specijalnu vojnu operaciju kako bismo ostvarili sve ciljeve koje smo zacrtali -zaključio je Peskov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter