Izvor:
14.12.2019 u 07:57
0

RONIOCI U POTRAZI ZA TELIMA: Najmanje 16 osoba poginulo, na desetine teško povređeno!

Policijski ronioci u kontaminiranim vodama oko novozelandskog vulkanskog Belog ostrva gde je vidljivost nikakva, i danas su pokušavali da pronađu preostale dve žrtve erupcije u kojoj je poginulo najmanje 16 osoba, a na desetine je teško povređeno.

Do erupcije je došlo u ponedeljak, a vulkanski pepeo zatrovao je more u blizini ostrva, pa ronioci moraju da se čiste nakon svakog zarona. Zamenik komesara policije, Džon Tims, nazvao je uslove pretraživanja „jedinstvenim i izazovnim“, prenosi AP.

BELO OSTRVO KAO POMPEJA Spasioci ne mogu da izvuku žrtve posle erupcije

Uprkos aktivnosti vulkana i strahu od novih erupcija, vojska je u petak uspela da pronađe tela još šestoro turista. Još dve osobe, za koje se pretpostavlja da su kapetan broda i turistički vodič, vode se kao nestale, ali se veruje da nisu živi.

Ronioci su zapoceli potragu u petak, ali bili su prinuđeni da se zaustave kad su se vremenski uslovi pogoršali.

Avionska pretraga ostrva obustavljena je tokom noći.

Šest pronađenih tela prevezeno je u Okland na identifikaciju.

Policija je rekla da taj proces može trajati neko vreme, iako rade što je brže moguće kako bi tela vratili porodicama.

Na ostrvu se u trenutku erupcije nalazilo 47 turista i njihovih vodiča.

Izvor: Tanjug
Foto: theguardian.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter