Izvor: Tanjug
13.06.2022 u 12:15
0

RUSI GRUVAJU U DONBASU: U raketnim napadima uništena vojna oprema dobijena od SAD-a

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su u raketnim napadima uništili veliku količinu naoružanja i vojne opreme u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa, uključujući i one koje su poslale Sjedinjene Američke Države i evropske zemlje.

U REŽIJI AZOVA VIŠE OD 5.000 ZLOČINA: Vlasti LNR iznele šokantne podatke!

Portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov je na današnjem brifingu saopštio da je ruska artiljerija pogodila 247 područja koncentracije ljudstva i vojne tehnike, 13 komandnih mesta i 63 vatrena položaja artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, prenosi RIA Novosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pojasnio je da je pogođeno sedam instalacija višecevnih raketnih sistema u oblastima Artemovska, Slavjanska, Soledara i naselja Sol, kao i stanica za elektronsko ratovanje u Pokrovskom reonu samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

Takođe, kako je naveo, od početka ruske specijalne vojne operacije uništeno je skoro 1.200 ukrajinskih dronova.

– Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, 201 avion, 130 helikoptera, 1.196 bespilotnih letelica, 338 protivvazdušnih raketnih sistema, 3.525 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 515 višecevnih raketnih sistema, 1.933 oruđa poljske artiljerije minobačaca, kao i 3.583 jedinice specijalnih vojnih vozila – rekao je Konašenkov.

Dodao je da su tokom proteklog dana ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili osam ukrajinskih dronova u Nikolajevskoj i Harkovskoj oblasti, a među njima je i jedan „bajraktar TB-2“, koji je oboren u području Luganska.,

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter