Izvor: Sputnjik
31.08.2023 u 07:50
4

„RUSI SU NASLEDNICI VELIKE RUSIJE PETRA VELIKOG I KATARINE VELIKE“: PAPA FRANJA na UDARU HISTERIČNIH SATANISTA nakon ŠTO JE POHVALIO RUSKU ISTORIJU i CARICU KOJA je pripojila KRIM! (VIDEO)

Papine reči o veličini Rusije pokazale su zvaničnom Kijevu da nisu svi na Zapadu podložni pomahnitaloj rusofobiji, izjavio je Kiril Višinski, izvršni direktor medijske grupe „Rusija sevodnja“ i član ruskog Saveta za ljudska prava, nakon što se papa Franja našao na udaru kritika jer je „veličao Rusiju“.

Poglavar rimokatoličke crkve pozvao je rusku katoličku omladinu da se „ne odriču svog nasleđa velike Rusije, majke Rusije“, što je izazvao histeriju u Kijevu i to u trenutku kada se u Ukrajini dešava pogrom Ruske pravoslavne crkve.
Savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak izjavio je da je papa rimski postao „instrument ruske propagande“, a portparol Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Oleg Nikolenko je papin govor nazvao „imperijalističkom propagandom“.
Lider ukrajinskih unijata (grkokatolika) Svjatoslav Ševčuk zatražio je objašnjenje od pape koji je pozvao mlade Ruse da ne zaborave da su naslednici careva poput Petra Velikog i Katarine Velike.

Po svemu sudeći, kijevskim vlastima je zasmetalo pominjanje Katarine Velike koja je 1783. pripojila Krim Rusiji, kao i Petra Velikog, kome je Vladimir Putin prošle godine, na 350. godišnjicu njegovog rođenja, odao počast, povlačeći paralelu između dve epohe. Prema Putinovim rečima, savremenoj Rusiji je palo da „vrati ruske teritorije i ojača zemlju“, kao što se to dogodilo i za vreme Petrove vladavine.
Ruski eksperti objašnjavaju da papine izjave nisu po volji Kijeva, jer razbijaju ukrajinske propagandističke mitove o istoriji Rusije, dok Višinski ističe da je govor pape Franje nemoguće osporiti, jer on odražava objektivnu istinu.
„Papa Franja je prosto objektivno, trezveno sagledao šta je Rusija u istorijskom, kulturnom, civilizacijskom smislu… Štaviše, rekao je da se Rusija oduvek slavila svojom kulturom i humanizmom što je takođe apsolutna istina“, naglasio je član ruskog Saveta za ljudska prava.
Eksperti ocenjuju da je papin govor bio zasnovan na ideji posebne misije koju ima mladež u kontekstu izgradnje mostova između ljudi, između država i među generacijama. S tim u vezi, papa Franja je skrenuo pažnju na ruske istorijske tradicije koje se vezuju za velike ljude i za činjenicu da je Rusija deo evropske civilizacije.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “„RUSI SU NASLEDNICI VELIKE RUSIJE PETRA VELIKOG I KATARINE VELIKE“: PAPA FRANJA na UDARU HISTERIČNIH SATANISTA nakon ŠTO JE POHVALIO RUSKU ISTORIJU i CARICU KOJA je pripojila KRIM! (VIDEO)”

  1. Папа је схватио у ком правцу иде свет. Радо би се придружио победничкој екипи и да спаси што се спасти може…

    2
    0
    Odgovori
  2. Rekao je istinu svakako,a šta stvarno misli to samo on zna! U svakom slučaju ovo je prvi znak razuma na ovoj lepoj i zloupotrebljenoj planeti!!!

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter