Izvor: Kurir.rs/RIA Novosti
23.05.2023 u 14:15
0

RUSI TVRDE DA JE UNIŠTENO 70 DIVERZANATA: „Nastavljamo oslobađanje…“

U Belgorodskoj oblasti postoji režim protivterorističke operacije. Povodom napada diverzanata, Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak po šest članova, uključujući terorizam.

Ruska vojska je likvidirala ukrajinske nacionaliste koji su izvršili invaziju na oblast Belgoroda, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

RUSIJA TESTIRA NOVO MOĆNO ORUŽJE: Novi raketni sistem ima neverovatnu sposobnost

„Kijevski režim je, pošto je pretrpeo poraz u gradu Artemovsku, nastavio da sprovodi terorističke akcije protiv civilnog stanovništva. Dana 22. maja, nakon intenzivnog artiljerijskog granatiranja međunarodnog punkta Kozinka, kao i niza drugih civilnih objekata u Grajvoronskom okrug Belgorodske oblasti, jedinica ukrajinske nacionalističke formacije izvršila je invaziju na teritoriju Rusije“, navodi se u saopštenju.

Tokom kontraterorističke operacije, avijacija, artiljerija i jedinice koje su pokrivale državnu granicu Zapadnog vojnog okruga blokirale su i porazile nacionaliste. Njihovi ostaci su vraćeni na teritoriju Ukrajine , gde su nastavili da pucaju na njih sve dok nisu potpuno eliminisani“, dodao je vojni resor.

„Legija i RDK nastavljaju sa oslobađanjem Belgorodske oblasti“

U međuvremenu , Legija „Sloboda Rusije“ saopštila je da zajedno sa borcima „Ruskog dobrovoljačkog korpusa“ nastavlja sa oslobađanjem Belgorodske oblasti. Operacija u regionu već je navodno obuhvatila više od 30 kvadratnih kilometara.

„Vojska Ruske Federacije nije mogla ništa da suprotstavi grupi patriotskih dobrovoljaca koji su se naoružali i nisu se plašili da otvoreno krenu protiv moskovskog režima za slobodnu budućnost Rusije. Još jednom je uništen mit da su građani Ruske Federacije bezbedni, a Ruska Federacija jaka. Zapravo, godinama su vlasti jednostavno pljačkale budžet i lagale da je sve u redu.“

Ruska Federacija nema rezerve da odgovori na vojne krize – svi vojnici su mrtvi, ranjeni ili u Ukrajini. Rusija apsolutno nije zaštićena. U Belgorodskoj oblasti vlada panika, delom postoji organizovana evakuacija, ali najvećim delom dolazi do spontanog bekstva“, naveli su na svom Telegram kanalu.

U granatiranju povređeno 12 osoba

Tokom granatiranja Belgorodske oblasti povređeno je 12 ljudi, naveo je guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu .

Prema njegovim rečima, dan ranije ujutru ukrajinski militanti su otvorili masivnu minobacačku i artiljerijsku vatru na gradski okrug Grejvorona. Pogođeni su grad Grajvoron i okolna sela Golovčino, Antonovka, Kozinka, Spodarjušeno, Gora-Podil, Glotovo, Zamostje, Bezimeno, Zarečje, Mokra Orlovka i Novostrojevka .

„MLRS je izveo napad na stambene objekte i civile, eksplozivne naprave su izbačene iz kvadrokoptera. Kao rezultat toga, povređeno je 12 civila, šteta je zabeležena u 29 privatnih stambenih zgrada i tri automobila“, napisao je Gladkov.

Uz to struje nema u 14 naselja. Radovi na obnovi snabdevanja počeće kada to bude dozvolila operativna situacija, obećao je on.

Gladkov je govorio o drugim naseljima Belgorodske oblasti, koja su takođe pogođena. Belgorodska oblast je granatirana 15 puta, u selu Nikolskoje oboren je dron, a na selo Žuravlevka ispaljeno je 14 artiljerijskih granata. U Borisovskom okrugu Lozovaja Rudka je ispaljena iz minobacača, a dve bombe su bačene iz dronova.

Na selo Stari Hutor, Valujski gradski okrug, ispaljeno je pet minobacačkih granata. A Šebekinski gradski okrug je granatiran 25 puta – artiljerija i minobacači su radili u selima Terezovka, Nova Tavolžanka, Balki, Sereda i gradu Šebekino , kvadrokopteri su bacali eksplozivne naprave.

Dan ranije, grupa ukrajinskih diverzanata prodrla je na teritoriju Grajvoronskog okruga. Gladkov je napomenuo da je operacija čišćenja teritorije još u toku.

Iz Grajvorona, Novostrojevke, Gorkog, Bezimeno, Vlažna Orlovka, Glotovo, Gori-Podil, Zamostje i Spodarjušeno, lokalni stanovnici su iseljeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter