Izvor: Blic.rs
23.05.2023 u 14:55
0

KADIROV OPTUŽIO UKRAJINU I ČEŠKE POLICAJCE DA SU MU UKRALI KONJA: „Moj Zazu je žrtva demokratije, znali su da sam vezan za njega“

Lider Čečenije Ramzan Kadirov optužio je ukrajinsku obaveštajnu službu i češku policiju da su organizovale otmicu jednog od njegovih omiljenih pastuva.

„ŽELE DA ME UBIJU, DA ME UBIJU HILJADU PUTA POBEDIĆEMO I AKO UMREMO POBEDIĆEMO“: KADIROV poslao moćnu poruku

Zazu, rasni konj star 16 godina u vlasništvu Kadirova, ukraden je iz štale u češkom selu Krabčice u martu. Kadirov je prošle nedelje na “Telegramu” tvrdio da su mu nakon incidenta prišle ukrajinske obaveštajne službe “preko treće strane” i ponudile mu da vrate konja u zamenu za 18.000 dolara, piše “Moskov tajms”.

“Znali su da sam vezan za tog pastuva i nisu pogrešili. Naravno, pristao sam da platim”, naveo je Kadirov i opisao navodno traženu otkupninu kao “šaku novčića”.

Zazu, kojeg je Kadirov kupio 2012. a koji je ukraden početkom marta, bio je smešten u češkim štalama zajedno sa drugim njegovim konjima. BBC je u martu naveo da su te životinje obuhvaćene sankcijama još nakon ruske invazije na Krim 2014. zbog uloge čečenskog lidera u kršenju ljudskih prava. Sankcije su sprečile da se Zazu, nekad dobro poznat u svetu konjskih trka, takmiči dalje i pastuv je ostao zaključan u češkim štalama zajedno sa nekoliko drugih Kadirovljevih trkaćih konja.

“Da budem iskren, nadao sam se da će Zazua predati zvanično, uz ukidanje sankcija i sve to. Ali, (ukrajinska) obaveštajna služba je prosto inscenirala njegovu otmicu… zajedno sa češkom policijom”, rekao je Kadirov 17. maja, dodajući da se konj isporučuje direktno njemu.

“Prijatelji, ako treba bilo šta da vam se isporuči iz Evrope – samo upitajte ukrajinske obaveštajce (za pomoć)”, našalio se on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter