Izvor: Kurir.rs/Index.hr
24.12.2022 u 14:07
0

RUSI ZAUZIMAJU HERSON? Žestoki napadi na jugu Ukrajine!

Ruske snage sinoć su izvršile žestok napad na regiju Herson na jugu Ukrajine, koja je nedavno delimično oslobođena, objavio je guverner Hersonske oblasti.

HERSON NA UDARU: Sprema se nova ofanziva

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ruske snage su navodno napale oslobođene delove Hersonske oblasti 74 puta artiljerijom, minobacačima i tenkovima, naveo je.

O napadima se danas oglasio i Kirilo Timošenko, savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, koji ih je opisao kao „činove terorizma“.

Nedugo zatim na svom Telegram kanalu oglasio se i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

„Ujutro u subotu, na Badnji dan, u centru grada! To nisu vojni objekti. To nije rat po definisanim pravilima. To je teror, ovde se radi o ubijanju da bi se zastraživalo i da bi se u tome uživalo“, ocenio je Zelenski u svojoj objavi.

Podsetimo, ukrajinske snage nedavno su oslobodile zapadni deo Hersonske oblasti.

Oslobođen je čitav deo te regije smešten zapadno od reke Dnjepar, što uključuje i grad Herson, koji je pod ruskom okupacijom bio gotovo devet meseci. Oslobođenje grada Hersona bilo je posebno značajno jer se radilo o jedinom glavnom gradu neke ukrajinske regije koji je bio pod okupacijom ruskih snaga.

Od povlačenja na istočnu obalu reke Dnjepar, ruske snage neumorno granatiraju oslobođene delove Hersonske oblasti, te ubijaju civile i uništavaju elektroenergetsku infrastrukturu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter