Izvor: BSC HAPPY/ALO
27.11.2023 u 08:34
0

„RUSIJA NEĆE IZGUBITI“: Orban poručio da Zapad uzalud finansira Ukrajinu

SAD i EU uzalud finansiraju Ukrajinu u nadi da će poraziti ruske snage na bojnom polju i tako dovesti do političkog previranja u Moskvi, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Umesto da pokuša da ograniči sukob, Zapad se odlučio za eskalaciju i tako ga učinio globalnim, rekao je Orban prošle nedelje na događaju povodom proslave 90. godišnjice švajcarskog konzervativnog nedeljnika „Veltvohe“ u Cirihu.

To je bila strategija: Mi finansiramo, Ukrajinci se bore i ginu – dodao je on. Međutim, napomenuo je Orban, sada je „očigledno da Ukrajinci neće pobediti na prvoj liniji fronta“.

Mađarski premijer je istakao da „na bojnom polju nema rešenja“.

JAO, ŠMOKLJANI, PROVALJENI STE, RUSI ZAGRMELI: Evo šta Ameri spremaju Evropi i Izraelu – STRATEŠKI CILJ

Rusija neće izgubiti, i ništa se neće promeniti u njenoj politici. Zato se moramo suočiti sa realnošću. Moramo da pređemo na plan B – ponovio je Orban i dodao da Evropska unija trenutno nema takav plan.

Prošle nedelje, Orban je zahtevao od EU da preispita svoju strategiju, upozorivši da će se usprotiviti bilo kakvoj daljoj pomoći Kijevu osim ako se lideri bloka ne postaraju da njihovi ciljevi budu „realno ostvarivi“ bez stalne podrške SAD.

Evropski savet mora da ima iskrenu i otvorenu diskusiju o izvodljivosti strateških ciljeva EU u Ukrajini – napisao je Orban u pismu predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu, preneli su mediji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter