Izvor: Tanjug
31.07.2023 u 13:55
0

RUSIJA ZA VLADAVINU PRAVA: Kremlj za ponovno uspostavljanje vladavine prava u Nigeru

Rusija pomno prati situaciju u Nigeru gde je prošle nedelje izbio puč i zalaže se za vladavinu prava

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da se Moskva zalaže za ponovno uspostavljanje vladavine prava u Nigeru, gde je prošle nedelje izveden puč.

-Zalažemo se za hitno ponovno uspostavljanje vladavine prava u toj zemlji i pozivamo sve strane na uzdržanost kako situacija ne bi dovela do ljudskih žrtava“, poručio je Peskov u razgovoru sa novinarima, prenose RIA Novosti.
Dodao je da Kremlj veoma pažljivo prati situaciju u Nigeru, posebno u kontekstu rusko – afričkog samita održanog prošle nedelje u Sankt Peterburgu.

Vojni oficiri Nigera proglasili su u petak šefa predsedničke garde Abduramana Tijanija za novog šefa države, i dodali da su suspendovali ustav i raspustili sve bivše institucije nakon što su prethodno svrgli i zatvorili predsednika Mohameda Bazuma.
Niger se graniči sa tri zemlje u kojima je u poslednje dve nedelje takođe došlo do državnog udara – Malijem, Burkinom Fasom i Čadom.
Pre nego što je došlo do pobune, Niger smatran za najstabilnijim i najčvršćim saveznikom Zapada u regionu Afrike koji ima veliki problem sa islamističkim teroristima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter