Izvor: Kurir.rs/Beta
29.01.2023 u 16:05
0

RUSKA TINEJDŽERKA UHAPŠENA ZBOG KRITIKE PUTINA: Optužena da je diskreditovala rusku vojsku na socijalnim platformama!

Studentkinja je u kućnom pritvoru u stanu svoje majke i zabranjeno je da koristi internet i bilo koje druge vidove komunikacije.

Devetnaestogodišnja devojka Olesja Krivcova iz ruskog regiona Arhangelsk je u kućnom pritvoru sa nanogicom nakon što je, kako je saopšteno, optužena da je na društvenim mrežama diskreditovala rusku vojsku i opravdavala terorizam.

„PUTIN ĆE UZVRATITI“: „Rusija je sada u RATU protiv NATO-a i Zapada, pretnja globalnog sukoba sve veća!“

Ruski zvaničnici dodali su Krivcovu na listu terorista i ekstremista, uporedo sa ISIS-om, Al Kaidom i Talibanima, zbog priče na Instagramu o eksploziji na Krimskom mostu u oktobru u kojoj kritikuje Rusiju zbog invazije na Ukrajinu.

Krivcova, studentkinja Arktičkog federalnog univerziteta u severozapadnom gradu Arhangelsku, optužena je da je diskreditovala rusku vojsku jer je na društveonj mreži VK kritikovala rat, prenosi danas Si-En-En (CNN).

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Studentkinja je u kućnom pritvoru u stanu svoje majke i zabranjeno je da koristi internet i bilo koje druge vidove komunikacije.

Lokalni šef Komunističke partije Aleksandar Novikov je na državnoj televiziji tinejdžerku nazivao budalom koju bi trebalo poslati na prve linije fronta u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa kako bi mogla da „pogleda u oči borbe“.

Krivcova se prošlog maja suočila sa administrativnom tužbom zbog diskreditacije ruske vojske jer je delila antiratne plakate pa je ponovljeno krivično delo iz istog člana pretvoreno u krivični postupak.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter