Izvor: BSC Happy
08.02.2023 u 10:13
0

RUSKI MINISTAR ZA VANREDNE SITUACIJE NALOŽIO: Dodatna grupa spasilaca biće poslata u Tursku

Dodatna grupa spasilaca biće poslata u Tursku pogođenu zemljotresom po nalogu ruskog ministra za vanredne situacije Aleksandra Kurenkova, saopštila je pres služba ministarstva. Ukupno je u Tursku već stiglo preko 100 spasilaca ruskog Ministarstva za vanredne situacije

– Šef ruskog Ministarstva za vanredne situacije Aleksandar Kurenkov naredio je da se pošalje dodatna grupa spasilaca u Tursku.

U ovom trenutku, spasioci se pripremaju za let u zonu vanrednog stanja, saopštila je pres-služba.

Ukupno je u Tursku stiglo preko 100 spasilaca ruskog Ministarstva za vanredne situacije. Oni sada izvode traganje i spasavanje u provinciji Kahramanmaras, koja je najteže pogođena.

NE SMIRUJE SE SITUACIJA: Novi zemljotres pogodio Tursku

Ranije je zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Daniil Martinov rekao da ministarstvo razmatra da pojača svoju grupu u zoni zemljotresa u Turskoj. Sa svoje strane, prvi zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Aleksandar Čuprijan rekao je da će ruski spasioci raditi u Turskoj dok vlasti ne završe operaciju potrage i spasavanja.

Snaga jačine 7,7 stepeni Rihterove skale pogodila je u ponedeljak provinciju Kahramanmaraš na jugoistoku Turske. Podrhtavanje, koje je pratilo oko 300 naknadnih potresa, osetilo se u deset provincija, kao i u susednim zemljama, uključujući Siriju. Prema poslednjim podacima, u Turskoj je ubijeno preko 5.800 ljudi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter