Izvor: AGENCIJE
05.02.2024 u 13:35
0

SA ZALUŽNJIM IDE I NJEGOV NAJBOLJI ORTAK: Načelnik generalštaba na udaru, sprema mu se otkaz

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski održava konsultacije o smeni, ne samo glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, već i načelnika Generalštaba Sergeja Šaptale. O tome piše Ukrajinska pravda, pozivajući se na obaveštene izvore u timu predsednika Ukrajine i vojnim krugovima.

„Šaptala će napustiti Generalštab. Sve ostalo je neizvesno“, rekao je jedan od visokih sagovornika Pravde, odgovarajući na pitanje kakve se rekonstrukcije u Generalštabu planiraju u bliskoj budućnosti.

VREME JE DA OTKRIJEM DA LI ĆE KARLSON INTERVJUISATI PUTINA: PESKOV saopštio VESTI koje svi čekaju!

Drugi izvor Pravde je rekao da bi se „sve ove promene mogle dogoditi sredinom sedmice“.

Valerij Zalužni je danas objavio na Fejsbuku zajedničku fotografiju sa Sergejem Šaptalom i čestitao mu rođendan.

„I dalje će nam biti veoma teško, ali sigurno se nikada nećemo stideti. Srećan sam što si u ovom životu i u ratu bio pored mene, čovek za kog je Ukrajina zaista iznad svega. Srećan rođendan, prijatelju!“, napisao je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine.

Kako prenose ukrajinski i zapadni mediji, Vladimir Zelenski je na sastanku održanom 29. januara obavestio Valerija Zalužnog o njegovoj skoroj smeni na poziciji glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine. Kancelarija predsednika i Ministarstvo odbrane Ukrajine zvanično su demantovali da će Zalužni biti smenjen. Ukaz o razrešenju vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine još nije potpisan.

Međutim, 4. februara u intervjuu italijanskom TV kanalu Rai News 24, Zelenski je potvrdio da razmatra mogućnost da smene vojnog vrha, uključujući i generala Zalužnog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter