Izvor: RT
05.02.2024 u 12:16
1

VREME JE DA OTKRIJEM DA LI ĆE KARLSON INTERVJUISATI PUTINA: PESKOV saopštio VESTI koje svi čekaju!

Portparol Kremlja prokomentarisao je debate o formiranju evropskog vojnog saveza bez SAD, posetu američkog novinara Rusiji, protivzakonito oduzimanje ruske imovine na Zapadu i apad ukrajinske vojske na pekaru u Lisičansku

Ideja formiranja evropskog vojnog saveza bez SAD nije nova, postoji već decenijama, ali Evropi još uvek nije pošlo za rukom da se osamostali, ukazao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Debate od formiranju evropskog vojnog bloka s vremena na vreme ožive, pa onda ponovo odu u zaborav, dodao je i naglasio da Moskva pomno prati situaciju.

Komentarišući posetu američkog novinara Takera Karlsona Moskvi i da li će biti intervjua sa ruskim predsednikom, Peskov kaže da za sada nema šta da kaže i da Kremlj podržava rad stranih novinara u Rusiji.

„Mnogo stranih novinara svakodnevno dolazi u Rusiju, i mnogi nastavljaju da rade ovde. Podržavamo to“, rekao je i dodao da će javnost će biti informisana na vreme o eventualnom razgovoru Karlsona i Putina.

Američki mediji pišu da je bivši novinar „Foks njuza“ došao u Moskvu da intervjuiše ruskog predsednika Vladimira Putina. Komentarišući ove navode, Karlson je rekao da su američki mediji „stvarno ludi„.

Peskov se osvrnuo i na konfiskaciju ruske imovine navodeći da bi protivzakonito oduzimanje ruske imovine moglo da uništi globalni finansijski sistem.

„Rusija će se žaliti na tu odluku“, rekao je Peskov komentarišući tekst „Fajnenšel tajmsa“ da se planira izdavanje obveznica na osnovu zamrznute ruske imovine.

„U pitanju je samo pisanje medija. Treba sačekati zvanične informacije. Oni koji se usude da donesu takvu odluku će se suočiti sa dugim godinama sudskih tužbi“, naglasio je portparol Kremlja.

Ukrajinsko granatiranje pekare u Lisičansku je monstruozni teroristički akt, Specijalna vojna operacija će biti nastavljena, naglasio je Peskov.

„Nastavak napada na civilnu infrastrukturu, u ovom slučaju na pekaru, predstavljaju monstruozni teroristički akt, broj žrtava govori o monstruoznosti napada“, rekao je Peskov novinarima.

Ukrajinske trupe su u subotu, 3. februara, granatirale pekaru u Lisičansku. Broj umrlih, prema poslednjim podacima, porastao je na 28, među njima su trudnica i petogodišnje dete.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VREME JE DA OTKRIJEM DA LI ĆE KARLSON INTERVJUISATI PUTINA: PESKOV saopštio VESTI koje svi čekaju!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter