Izvor: Novosti
05.02.2024 u 14:06
0

UZVRATIĆEMO, A ONDA NEMA NAZAD! RUSIJA zaurlala na RASPOREĐIVANJE AMERIČKOG NUKLEARNOG ORUŽJA U BRITANIJI!

Rusija prati situaciju na temu mogućeg raspoređivanja američkog nuklearnog oružja na teritoriji Velike Britanije i u slučaju da se to ostvari reagovaćemo na odgovarajući način, izjavio je predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi Genadij Gatilov televiziji „Rosija 24“.

– Pratimo tu informaciju. Moguće je da je reč o dekonzervaciji avionske baze sa američkim nuklearnim oružjem u Velikoj Britaniji. Takođe se govori i o mogućem slanju nuklearnog oružja u baltičke zemlje i Poljsku. Sve to stvara napetu situaciju, ali mi pratimo kako se kreće razvoj u tom pravcu. Naravno ako je tako, Rusija će biti primorana da na odgovarajući način odreaguje – rekao je ruski diplomata.

Ranije je britanski list „Telegraf“, pozivajući se na dokumenta Pentagona, saopštio da SAD prvi put nakon 15 godina planiraju da rasporede nuklearno oružje u Velikoj Britaniji, jer se „ruska pretnja povećava“.

Kao što je navedeno u listu, na britanskoj avionskoj bazi Lejkenhit u okrugu Safolk planiraju da rasporede nuklearne bojeve glave tri puta veće od snage bombe koja je bačena na Hirošimu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter