Izvor: Sputnjik
30.06.2023 u 22:13
1

„BEZ KOMENTARA“: Odgovor BELE KUĆE i hladan tuš za POLJSKU nakon njene želje za RASPOREĐIVANJEM NUKLEARNOG NAORUŽANJA

Predstavnik Bele kuće izjavio je da nema komentar na želju Poljske da se na njenoj teritoriji rasporedi nuklearno oružje.

 – Nemam šta da kažem. Nije bilo nikakvih razgovora takve vrste kako bih to mogao da podelim sa vama – rekao je novinarima koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi.

On je dodao da SAD, u principu, „ne govore o raspoređivanju nuklearnih sistema“, pa to neće učiniti ni on na tom brifingu.
Kirbi je pored toga istakao da Vašington ne vidi nikakve znakove da se Rusija sprema da upotrebi taktičko ili strateško nuklearno oružje u Ukrajini i van nje.
Takođe je naglasio da SAD ne smatraju neophodnim da koriguju dispoziciju sopstvenih snaga za odvraćanje.
Prethodno, poljski premijer Mateuš Moravjecki izjavio je da Varšava želi da razmesti američko nuklearno oružje na teritoriji Poljske kao odgovor na razmeštanje ruskog nuklearnog oružja u Belorusiji.
Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da su se Moskva i Minsk dogovorili da će, bez kršenja međunarodnih obaveza, rasporediti taktičko nuklearno oružje u Belorusiji.
Putin je u junu rekao da su, u skladu sa belorusko-ruskim planovima, prve nuklearne bojeve glave prevezene na teritoriju Belorusije, a planovi će biti u potpunosti sprovedeni do kraja godine.

Program „Nuclear Sharing“ omogućava Sjedinjenim Američkim Državama da prebace svoje nuklearno oružje u zemlje NATO-a, ukoliko postoji potreba za tim.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„BEZ KOMENTARA“: Odgovor BELE KUĆE i hladan tuš za POLJSKU nakon njene želje za RASPOREĐIVANJEM NUKLEARNOG NAORUŽANJA”

  1. Ja ne razumem- koliki teletabis moraš da budeš pa da tražiš da neko treći stavi svoje nuklearno oružje na tvoju teritoriju? To nije odvraćanje, to je kao da si napisao : ovde gađaj!
    Možda su lični interesi u pitanju ?Ne bi bio usamljen slučaj.

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter