Izvor: sputniknews.com
20.05.2022 u 19:38
0

SAD predale Ukrajini helikoptere Mi-17V-5! Rusija: To je direktno i najgrublje narušavanje osnova međunarodnog prava i odredbi rusko-američkih ugovornih dokumenata

Generalni direktor preduzeća „Rosoboroneksport“ Aleksandar Mihejev izjavio je da to što su Sjedinjene Američke Države Ukrajini predale helikoptere Mi-17V-5 predstavlja grubo narušavanje ugovora, jer oni ne mogu da se reeksportuju.

„Povodom američkih isporuka helikoptera Mi-17V-5 iz takozvane ‘avganistanske partije’: to je direktno i najgrublje narušavanje osnova međunarodnog prava i odredbi rusko-američkih ugovornih dokumenata“, rekao je Mihejev.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

STIGAO ODGOVOR IZ MINSKA: Zapadu odgovara da Belorusiju etiketira kao AGRESORA kako bi nečim OPRAVDALI PRITISAK NA ZEMLJU!

On je podsetio da ti helikopteri ne mogu da se predaju trećim zemljama, što je potvrđeno zvaničnom obavezom Pentagona – sertifikatom konačnog korisnika. Dokument je potpisala Hilari Klinton koja je u to vreme bila državni sekretar SAD.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter