Izvor: sputniknews
21.05.2022 u 16:21
0

SAD šalju još 40 MILIJARDI DOLARA UKRAJINI!

Bela kuća je saopštila da je američki predsednik Džozef Bajden potpisao zakon o pružanju dodatne pomoći Ukrajini u vrednosti od oko 40 milijardi dolara.

„U subotu, 21. maja, predsednik je potpisao zakon o pružanju dodatne pomoći Ukrajini“, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ŠOJGU POSLAO SNAŽNO UPOZORENJE: Rastu pretnje NATO pakta u zapadnom strateškom pravcu, Rusija formira 12 novih jedinica i odreda

Prema informacijama, zakonom su predviđena „dodatna vanredna izdvajanja federalnim institucijama za reagovanje na situaciju u Ukrajini i radi pružanja pomoći toj zemlji u 2022. finansijskoj godini“.

Prethodno je Predstavnički dom Kongresa prošle nedelje usvojio inicijativu o izdvajanju dodatnih sredstava za pomoć Ukrajini, dok je Senat to učinio u četvrtak, 19. maja. Nakon toga je predlog zakona poslat na potpis američkom lideru, koji se trenutno nalazi u predsedničkoj poseti istočnoj Aziji. Protiv predloga zakona bio je republikanac Rend Pol, koji je zahtevao veću kontrolu potrošnje sredstava.

Dodatnu finansijsku pomoć za Kijev zatražio je sam Bajden, koji je rekao da su sredstva koja je Kongres već izdvojio praktično iscrpljena i pozvao kongresmene da bez odlaganja odobre njegov zahtev za izdvajanje još 33 milijarde dolara. Kako su naveli američki mediji, u Kongresu je potom postignut dogovor da se taj iznos podigne na 39,8 milijardi dolara.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u cilju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Zapadne zemlje, u prvom redu Amerika i Velika Britanija, intenzivno naoružavaju snage Kijeva.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter