Izvor: sputniknews.com
21.04.2022 u 17:24
0

SAD šalju novi vojni paket pomoći Ukrajini!

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da Vašington upućuje Ukrajini novi paket vojne pomoći vredan 800 miliona dolara. Takođe je saopštio da će ruskim brodovima ili onim koji su povezani sa Rusijom biti zabranjen ulazak u američke luke.

„Danas objavljujem da će Ukrajini biti dodeljeno još 800 miliona dolara pomoći za dalje jačanje sposobnosti kako bi se borila na istoku, u Donbasu. Ovaj paket uključuje tešku artiljeriju, desetine haubica, kao i 144.000 komada municije za te haubice. Takođe uključuje više taktičkih bespilotnih letelica“, precizirao je predsednik u obraćanju u Beloj kući nakon sastanka sa ukrajinskim premijerom Denisom Šmigaljem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

GLAVNI CILJ VEĆ POSTIGNUT! Kadirov neće jurišati na AZOVSTALJ! Evo kakav je plan!

Kako kaže, Vašington i njegovi saveznici deluju što je brže moguće u slanju novog naoružanja Ukrajini, šalju sisteme posebno za borbe u Donbasu.

Sjedinjene Američke Države, naši saveznici i partneri deluju što je brže moguće kako bi dodatno obezbedili Ukrajini oružje koje je njenim snagama potrebno za zaštitu zemlje“, rekao je američki lider, precizirajući da je reč je o vojnoj tehnici koja „zadovoljava potrebe Ukrajine“ u svetlu borbi u Donbasu i situacije u regionu.

Vašington namerava da obezbede dodatnih 500 miliona dolara direktne ekonomske pomoći ukrajinskoj vladi, dodao je on. S tim u vezi, napomenuo da je ukupna ekonomska podrška Ukrajini iz SAD u poslednja dva meseca iznosila milijardu dolara.

On je naveo da će sledeće nedelje tražiti od američkog Kongresa dodatna sredstva za vojnu pomoć Ukrajini i naglasio da Vašington može da zadrži trenutni nivo vojnih isporuka Kijevu dugo vremena. Bajden je takođe napomenuo da je u aktuelnoj situaciji važno da SAD i njihovi partneri nastoje da održe jedinstvo po pitanju pomoći Ukrajini i suprotstavljanja Rusiji.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter