Izvor: Sputnjik
21.11.2023 u 17:55
0

SAMLELI SMO IH KAO TOPOVSKO MESO!!! Ovo su KATASTROFALNI GUBICI UKRAJINACA od POČETKA NOVEMBRA!

Sve više Ukrajinaca se predaje, jer shvataju besmislenost pokušaja da probiju našu odbranu, rekao je danas ministar odbrane Ruske Federacije

Od početka novembra Ukrajina je izgubila više od 13.700 vojnika i 1.800 jedinica vojne tehnike, saopštio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Prema njegovim rečima, Ruska Federacija uspešno nastavlja da brani granice, u toku je aktivna odbrana i ruske snage postepeno poboljšavaju svoje pozicije na frontu.

U isto vreme, kako kaže, Ukrajinci nastavljaju da se predaju ruskim snagama, jer shvataju besmislenost pokušaja da slome rusku odbranu.

MILOŠEVIĆU, PLATIĆEŠ: SNIMAK GOVORA BILA KLINTONA zbog ZAROBLJENA TRI AMERIČKA VOJNIKA – ULTIMATUM SLOBI! VIDEO

Ruska vojska nastavlja da smanjuje ofanzivni potencijal Ukrajinaca u svim pravcima. Ruski vojnici hrabro i uspešno izvršavaju postavljene zadatke, istakao je Šojgu.

Ministar je istakao efikasnost ruskog raketnog naoružanja u zoni SVO, zbog čega je isporuka ovog oružja na front ove godine porasla više od tri puta.

Od početka 2022., snabdevanje vojske dronovima povećano je 16 puta, snabdevanje osnovnim primercima raketno-artiljerijskog naoružanja – pet puta, snabdevanje teškim naoružanjem – više od tri puta. Isporuka visokopreciznih raketa dugog dometa vojsci povećana je pet puta, a isporuka municije – 12 puta.

Sledeće godine, kako kaže, biće povećan i obim nabavke novog ruskog oružja i obim popravke ruskog naoružanja i druge vojne tehnike:

„U sadašnjoj uslovima potrebno je unapred obezbediti snabdevanje trupa naoružanjem, vojnom i specijalnom tehnikom, a takođe povećati proizvodne kapacitete preduzeća vojno-industrijskog sektora kada je reč o proizvodnji i popravci najtraženijih primeraka (oružja i tehnike)“.

Šojgu danas poručuje i da je potrebno dodatno raditi na modernizaciji postojećeg oružja i raditi na osmišljavanju novog, koje će zatim biti isprobano na frontu.

Govoreći o pomorskim snagama Ruske Federacije, Šojgu kaže da su ove godine ruski brodovi izveli 50 patrola u cilju suzbijanja morskih snaga NATO-a u Svetskom okeanu. Intenzitet vojne obuke ruskih morskih snaga ove godine povećan je 1,2 puta.

„U aprilu je održana zajednička patrola sa iranskim vojno-pomorskim snagama, a u periodu od jula do avgusta – sa vojno-pomorskim snagama Kine“. Takođe, ruske snage su izvele vežbe „Finval-2023“, čiji je cilj zaštita Severnog morskog puta. Tada je provežbano i aktiviranje različitih snaga ruske Tihookeanske flote.

Ove godine ruske pomorske snage dobiće i tri podmornice koje će biti ojačane raketama „kalibr“, kaže Šojgu.

„Posebna pažnja se posvećuje proširenju pomorskih strateških nuklearnih snaga. Operativna flota vojno-pomorske mornarice već uključuje tri najnovije podmornice na nuklearni pogon projekta ‘Borej-A’. Završavaju se državna ispitivanja strateške raketne podmornice ‘Imperator Aleksandar III’, namenjene Tihookeanskoj floti. Udeo modernih brodova u nuklearnoj trijadi dostigao je 100%“, rekao je Šojgu.

Takođe, šef ruskog Ministarstva odbrane najavljuje i otvaranje novih vojnih centara u svim regionima Ruske Federacije za studente. Tako će broj vojnih centara u zemlji iznositi 137.

Šojgu je govorio i o važnosti strateških nuklearnih snaga Rusije, koje, kako kaže, uvek treba da budu u dobrom stanju. To je okarakterisao kao važan zadatak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter