Izvor: Sputnik Srbija
11.08.2022 u 20:30
0

SAOPŠTENO ŠTA SE DESILO SA PRVIM UKRAJINSKIM BRODOM KOJI JE ISPLOVIO IZ ODESE NAKON BLOKADE: Kupac odbio žito, a evo gde će na kraju roba završiti!

Teretni brod „Raconi“ pod zastavom Sijera Lionea koji prevozi žito nakon što istovari deo tereta u Turskoj, nastaviće put za Egipat, javlja Rojters. Još dva broda nisu mogla da isplove iz luke Černomorsk zbog lošeg vremena.

„1.500 tona žita biće istovareno u Mersinu, dok će ostatak biti poslat u Egipat“, rekao je Kadir Sojer, direktor pomorske kompanije „Toros“ koja je bazirana u Mersinu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ŠEF TURSKE DIPLOMATIJE: Švedska i Finska za sada nisu realizovali preuzete obaveze, nismo videli nikakve korake

On je dodao da se kompanija bavi istovarom broda u Turskoj.

„Raconi“ je prvi brod sa ukrajinskim žitom koji je isplovio iz Odese humanitarnim koridorom, nakon zaključivanja prehrambenog sporazuma Rusije, UN, Turske i Ukrajine u Istambulu 22. jula. On je trebao da uplovi u severnu libansku luku Tripoli, ali je kupac odbio da primi robu zbog kašnjenja isporuke.

U međuvremenu, nastavlja se izvoz ukrajinskog žita. Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je da je brod sa žitom, čije isplovljavanje iz Černomorska je bilo planirano za danas odloženo zbog lošeg vremena.

Pored toga, dva broda koja su juče bila pregledana, krenula su u Ukrajinu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter