Izvor: Tanjug
22.01.2024 u 08:51
0

SERGEJ LAVROV DONEO ODLUKU! Evo šta planira sa Blinkenom – učestvovaće u VAŽNOJ debati

Očekuje se da će poseta Lavrova UN trajati do 24. januara

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je u Njujork, gde će učestvovati u debatama Saveta bezbednosti UN o situaciji na Bliskom istoku i u Ukrajini, prenose ruski mediji.

Očekuje se da će poseta Lavrova UN trajati do 24. januara.

„PREKRŠILI SU REZOLUZIJU SAVETA BEZBEDNOSTI UN“: Razarajuće reči ruskog izaslanika

Lavrov će učestvovati u kvartalnim otvorenim debatama Saveta bezbednosti UN o situaciji na Bliskom istoku, uključujući palestinsko pitanje, kao i na sastanku Saveta bezbednosti o Ukrajini koji je inicirala Rusija, javlja RIA Novosti.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je ranije da se očekuje da će na debati o Bliskom istoku biti nastavljeni razgovori o načinima izlaska iz aktuelne krize u zoni palestinsko-izraelskog sukoba.

– Što se tiče rasprave o pitanju Ukrajine, smatramo da je ovo dobra prilika da još jednom svetskoj zajednici na visokom nivou UN prenesemo stav Rusije, uključujući i onaj o političko-diplomatskim sredstvima za rešavanje krize, uzimajući u obzir legitimne ruske interese u oblasti bezbednosti – navela je Zaharova.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusija Sergej Rjabkov izjavio je da Lavrov ne planira nikakve kontakte sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, prenosi Interfaks. Lavrov je poslednji put posetio Njujork u septembru prošle godine, kada je učestvovao na zasedanju Generalne skupštine UN.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter