Izvor: Kurir.rs
22.01.2024 u 11:57
0

PUTIN IDE U SEVERNU KOREJU: Kim Džong Un odlučio da udruži snage sa Rusijom kako bi izgradili jedinstveni front protiv Vašingtona

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje istaklo je Putinovu nameru nakon što se sastao sa njihovom delegacijom u Moskvi.

POZNAJEM PUTINA, REŠIĆEMO TO: TRAMP kaže da će zaustaviti RAT U UKRAJINI pre IZBORA za PREDSEDNIKA!

U nedelju je Severna Koreja saopštila da je ruski predsednik Vladimir Putin izrazio spremnost da poseti njihovu državu u bliskoj budućnosti, ali se konkretan datum ne pominje..

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje istaklo je Putinovu nameru za posetom nakon sastanaka severnokorejskog ministra spoljnih poslova Čoe Son Huija sa Putinom i ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom u Moskvi prošle nedelje.

Ministarstvo je u saopštenju, koje su objavili državni mediji, navelo da su dve zemlje pristale na dalju stratešku i taktičku saradnju sa Rusijom u cilju uspostavljanja „novog multipolarizovanog međunarodnog poretka“, što se odnosi na njihove napore da izgrade jedinstveni front protiv Vašingtona.

Putin je već potvrdio svoju spremnost da poseti Pjongjang u pogodno vreme kada se satao sa sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom na ruskom Dalekom istoku u septembru.

Inače, severnokorejski lider je jedan od retkih koji otvoreno podržava Putinov rat protiv Ukrajine, prenosi pbs.org.

U jeku optužbi da zvanični Pjongjang isporučuje Rusiji rakete i municiju, Velika Britanija uputila je ekspertima UN satelitske fotografije koje prikazuju utovar ruskih brodova u severnokorejskoj luci, preneli su danas britanski mediji.

Velika Britanija je dostavila satelitske fotografije panelu eksperata UN u okviru pokušaja da se pokrene zvanična istraga o poslovima sa naoružanjem kojima se krše međunarodne sankcije, prenosi Gardijan

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter