Izvor: Tanjug
23.12.2022 u 15:15
0

Sergej Lavrov poručio: „Rusija je zaintersovana za trajan i obostrano prihvatljiv mir između Jermenije i Azerbejdžana više nego iko!“

Rusija je zaintersovana za trajan i obostrano prihvatljiv mir između Jermenije i Azerbejdžana više nego iko“, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon razgovora sa azerbejdžanskim kolegom Jejhunom Bajramovom.

„Rusija verovatno kao niko drugi želi trajan mir u ovom regionu između naše dve prijateljske zemlje, sa ciljem da se izbegne povratak nekadašnjih sukoba“, rekao je Lavrov, prenosi TASS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je dodao da trilateralni sastanak ministara Rusije, Jermenije i Azerbejdžana nije isključen sa dnevnog reda i da je Moskva spremna da bude domaćin.

„Ne odbacujemo trilateralni kontakt, uz učešće jermenskog kolege. Spremni smo da ugostimo naše prijatelje u Moskvi. Tema razgovora zahteva veliku pozornost“, dodao je Lavrov. Bajramov je negirao da Baku blokira koridor Lačin.

ATINA NUDI KIJEVU RUSKI RAKETNI SISTEM: Grčka će dati Ukrajini S-300, zauzvrat SAD da postave sistem Patriot na Kritu

„Želeo bih da pojasnim situaciju oko koridora Lačin. Mnogo informacija kruži, kako je blokiran put, kako je blokiran region i da to čini Azerbejdžan. To nije tačno i lako se može proveriti činjenicama“, poručio je Bajramov. Lačinski koridor je planinski prolaz na putu Jerevan-Goris-Stepanakert i predstavlja najkraću vezu između Jermenije i Nagorno-Karabaha, a dugačak je šest kilometara.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter