Izvor: Sputnjik
16.05.2023 u 17:01
0

PUTIN I ZELENSKI SPREMNI DA SASLUŠAJU: Šest afričkih zemalja sprema mirovnu inicijativu za Ukrajinu

Predsednik Južnoafričke Republike je rekao da se dogovorio sa Putinom i Zelenskim da počnu pripreme za „ove kontakte“ sa afričkim liderima.

Predsednik Južnoafričke republike Siril Ramafosa saopštio je da je u ime afričkih lidera razgovarao sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i Vladimirom Zelenskim.

Prihvaćena je misija afričkih lidera za mirovno rešavanje krize.

DA LI ĆE PRIGOŽINU NEKO STATI NA PUT? Ima neprijatelje sa svih strana, poveo je rat na dva fronta

Prema rečima predsednika Južnoafričke Republike, jedan broj afričkih lidera izneo je mišljenje da region treba da predstavi inicijativu koja bi doprinela rešavanju sukoba u Ukrajini.

  • Inicijativu sam predstavio u ime Zambije, Senegala, Konga, Ugande, Egipta i Južne Afrike. Oba lidera sa kojima sam imao priliku da razgovaram – predsednik Putin i… Zelenski – složili su se da prihvate misiju šefova afričkih država u Moskvi i Kijevu- rekao je Ramafosa na konferenciji za novinare sa premijerom Singapura.

Prema njegovim rečima, o ovoj inicijativi obavešteni su generalni sekretar UN Antonio Gutereš, kancelarija Afričke unije. Vašington, London i EU obavešteni su o inicijativi o Ukrajini, plan je dobio „opreznu podršku“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter