Izvor: Alo.rs
02.07.2023 u 11:44
0

SITUACIJA I DALJE ALARMANTNA: Tokom noćašnjih nereda u Francuskoj uhapšeno 719 osoba, zapaljene 74 zgrade

Tokom noći. u neredima u Francuskoj je uhapšeno 719 osoba, povređeno je 45 policajaca i žandarma, a izgorelo je 577 vozila i 74 zgrade, navodi se u današnjem, ažuriranom izveštaju francuskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Tužilaštvo u Kreteju, opštini nadomak Pariza, pokrenulo je istragu o pokušaju ubistva zbog napada na kuću gradonačelnika L’E-le-Roz u departmanu Val-d-Marn, saznaje BFMTV iz pravosudnih izvora.

Porodični dom gradonačelnika Vansena Žanbrina napadnut je tokom noći, a njegova supruga je hospitalizovana.

„PUCAJ MU U GLAVU“: Oglasio se mladić koji je bio u društvu tinejdžera koga je UBIO POLICAJAC u Parizu! OTKRIO JEZIVE DETALJE

Te noći izgrednici su gađali Žanbrinovu kuću u kojoj su bili samo njegovi žena i deca, koji su pokušali da pobegnu od brojnih napadača.

U svom saopštenju za javnost Žanbrin je osudio „pokušaj atentata“ i ocenio da je napad bio čin „neizrecivog kukavičluka“.

Kako tvrde francuski zvaničnici, sinoć je u Lionu i Marseju nasilje u Francuskoj bilo manjeg intenziteta nego dan ranije.

U Lionu su noćas uhapšene 33 osobe, a prethodne noći 74, duplo više, dok je u Marseju noćas uhapšeno 65 ljudi.

Rano jutros oko tri sata ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Dermanin objavio je na Tviteru da je protekla noć bila „mirnija zahvaljujući odlučnoj akciji policije“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter