Izvor: novosti.rs
11.12.2023 u 11:52
0

„MESTO BEDE I OČAJA“: Situacija u pojasu Gaze svakim danom sve gora

Nijedno mesto nije bezbedno u Pojasu Gaze jer se izraelski napadi pojačavaju, upozorila je danas ponovo Agencija UN za palestinske izbeglice (UNRVA) u jeku izraelskih poziva Palestincima da se evakuišu iz cele palestinske enklave.

Tanjug/AP/Adel Hana

– Izgubili smo više od 130 kolega, polovina njih je ubijena u centralnim i južnim oblastima. Ovo je samo primer koji pokazuje da nigde nije bezbedno – rekla je za Al Džaziru Žilijet Tuma, direktorka službe za komunikacije u UNRVA.

Ona je ukazala da je UNRVA tokom nedavnog primirja uspela da u Pojas Gaze unese humanitarnu pomoć, uključujući gorivo.

GORI IZRAEL: Netanjahu brutalno raskrinkan

– Moramo da se vratimo na to kao na minimum – rekla je ona i pozvala Izrael na hitan humanitarni prekid vatre.

Ona je upozorila da je u centar UNRVA u Kan Junisu, koji je trebalo da primi 1.000 ljudi, sada smešteno više od 30.000.

Tuma podsetila da je posetila centar UNRVA početkom meseca i opisala ono čemu je prisustvovala kao „mesto bede i očaja“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter