Izvor: Happy BSC
06.12.2021 u 20:15
0

Sjedinjene Američke Države neće slati vladine zvaničnike na Zimske olimpijske igre 2022. u Pekingu

Sjedinjene Države saopštile su da neće slati vladine zvaničnike na Zimske olimpijske igre 2022. u Pekingu, nakon što je Kina obećala neodređene „kontramere“ protiv bilo kakvog takvog diplomatskog bojkota.

Predsednik Džo Bajden rekao je prošlog meseca da razmišlja o takvom diplomatskom bojkotu usred kritika na račun kineskog stanja ljudskih prava, uključujući ono što Vašington kaže da je genocid nad manjinskim muslimanima u njenom zapadnom regionu Sinđang.

– Bajdenova administracija neće slati nikakvo diplomatsko ili zvanično predstavništvo na Zimske olimpijske i Paraolimpijske igre u Pekingu 2022. s obzirom na tekući genocid i zločine protiv čovečnosti u Ksinđangu i druga kršenja ljudskih prava, rekla je sekretar za štampu Bele kuće Jen Psaki na dnevnom brifingu za novinare. 

– Američka diplomatska ili zvanična predstavništva tretirala bi ove igre kao uobičajeno poslovanje suočenih sa eklatantnim kršenjem ljudskih prava i zverstvima od strane NRK u Sinđijangu, a mi to jednostavno ne možemo da uradimo, rekla je Psaki, misleći na Narodnu Republiku Kinu.

 Olimpijske igre se održavaju od 4. do 20. februara.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter