Izvor: rt
18.08.2023 u 08:45
0

SNAŽNA EKSPLOZIJA U MOSKVI! Ukrajinski dron pao na Ekspo centar

Ukrajinski dron udario je u zgradu u središtu Moskve nakon što ga je srušila ruska pritivazdušna odbrana, prekinuvši vazdušni saobraćaj na svim civilnim aerodromima glavnog grada Rusije, rekli su ruski ZVANIČNICI. Svedok koji je bio u tom području, opisao je kako je čuo „snažnu eksploziju“.

Fotografije prikazuju radnike i službenike hitne pomoći kako pregledaju oštećeni krov zgrade u koju je udario dron.

 

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je dron koji su lansirale ukrajinske snage usled dejstva PVO promenio putanju i pao u Krasnopresnenski nasip, deo Moskve u kojem se nalaze zgrade ruske vlade.

„Bespilotna letelica je, pošto je pogođena oružjem protivvazdušne odbrane, promenila putanju leta i pala na nestambenu zgradu u oblasti Krasnopresnenski nasipa u Moskvi. Nije bilo žrtava i požara“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Ovo nije prva bespilotna letelica koja se kretala ka Moskvi, a u prethodnim incidentima takođe nije bilo povređenih. Vazdušni saobraćaj nakratko je obustavljen na četiri glavna aerodroma oko ruskog glavnog grada – Vnukovu, Domodedovu, Šeremetjevu i Žukovskom. Ruska agencija za vazdušni saobraćaj je da je sedam letova preusmereno na alternativne aerodorome.Napadi bespilotnih letelica duboko u Rusiji povećali su se otkad je bespilotna letelica uništena iznad Kremlja početkom maja. Civilna područja glavnog grada pogođena su kasnije u maju, a moskovska poslovna četvrt dvaput je gađana u tri dana ranije ovog meseca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter