Izvor: sputnik
18.08.2023 u 08:19
0

SAŠA ČUVAJ MI LEĐA: Lukašenko otkrio Putinove reči na početku specijalne operacije

Lukašenko je naveo i da ZELENSKI hoće da preda deo Ukrajine POLJSKOJ čime postaje NATO, ali da to Ukrajinci neće dozvoliti

Nekoliko dana ili dan pre početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je od beloruskog kolege Aleksandra Lukašenka da mu „čuva leđa“ u slučaju da situacija krene neželjenim putem, saopštio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko u intervjuu ukrajinskoj novinarki Dijani Pančenko.

-Slušaj, Saša, znaš, takva je situacija, ako se ne daj Bože nešto desi, jesmo li mi saveznici-prisetio se Lukašenko Putinovih reči. Beloruski predsednik je istakao da je pozitivno odgovorio ruskom kolegi i podsetio ga da imaju „praktično jedinstvenu vojsku“. On je pitao ruskog predsednika -šta bi moglo da se desi?

Sve je moguće, čuvaj mi leđa, molim te“, citirao je Lukašenko Putina. Prema rečima Beloruskog predsednika Putin se „plašio da mu sa Zapada ne zabiju nož u leđa“.

"LIČI NA NEKI DOGOVOR
Printscreen/Youtube
Takođe Lukšaenko je naveo i da Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sprema se da Poljskoj preda zapadni deo zemlje, ali Ukrajinci to neće dozvoliti.-Ukrajinci to neće dozvoliti. Ali Zelenski ide ka tome. Doneta je odluka kojom su poljski policajci dobili skoro isti status kao ukrajinski-, rekao je Lukašenko .
Dodao je da je to čuo, kao i da se Ukrajina za to priprema. -Štaviše, u Poljskoj su već formirane vojne jedinice za pomoć Ukrajini. Ako uđu, nećete moći da ih vratite jer iza Poljske stoje Amerikanci“, naveo je Lukašenko. Dodao je da će, ukoliko budu predati Poljskoj, zapadni delovi Ukrajine postati deo NATO-a. „To će biti poljska teritorija. A biti deo Poljske znači biti deo NATO-a. Sve ide ka tome. To je neprihvatljivo za nas, kao i za Ruse“, poručio je beloruski predsednik.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter