Izvor: TANJUG
13.06.2022 u 17:37
0

ŠOLC: Činimo sve što je moguće da smanjimo zavisnost od ruske nafte i gasa, ali postoje ozbiljni praktični problemi

Kancelar Nemačke Olaf Šolc izjavio je na proteklom samitu Evropske unije da Berlin teži tome da što pre smanji zavisnost od isporuka ruske nafte i gasa, ali da je za to potrebno vreme, jer postoje ozbiljni praktični problemi, piše list Handelsblat pozivajući se na izjave učesnika samita.

„Na poslednjem samitu Evropske unije u Briselu kancelar Olaf Šolc je iznenadio svoje kolege detaljnim izveštajem o energetskoj dilemi Nemačke. Prema rečima učesnika samita, na prethodnim sastancima lidera EU političar Socijaldemokratske partije Nemačke je uvek bio ćutljiv, ali je sada bio konkretan. Šolc je rekao da federalna vlada čini sve što može da što je pre moguće smanji zavisnost od ruske nafte i gasa, ali da je za to potrebno vreme i da postoje ozbiljni praktični problemi“, piše list.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

FINSKA NE ŽELI U NATO BEZ ŠVEDSKE: Mi idemo rame uz rame

Jedan od tih problema je fabrika za preradu nafte u Švetu, u Brandenburgu, koja pripada nemačkom Rosnjeftu, ćerki-kompaniji koncerna Rosnjeft.

Fabrika koja je do sada prerađivala samo rusku naftu snabdeva gorivom veći deo istočne Nemačke, uključujući berlinski aerodrom. U regionu Berlin – Brandenburg 90 odsto fosilnih goriva stiže iz Šveta.

„Za sada, bez obzira na intezivne napore, federalna vlada nije uspela da obezbedi rad te fabrike bez ruske nafte“, piše list.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter