Izvor: Tanjug
05.02.2023 u 09:43
0

ŠOLC ČVRSTO VERUJE U OBAVLJENI DIJALOG: „Dogovor sa Zelenskim je da se zapadno oružje ne koristi za napade na Rusiju!“

Prema rečima nemačkog kancelara, takav zajednički pristup sprečava eskalaciju rata.

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da postoji dogovor sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim da se oružje koje Zapad isporučuje koristi samo na teritoriji Ukrajine i da neće biti korišćeno za napade na teritoriju Rusije.

ŠOLC PORUČIO: „Ne želimo da SAD tretiraju EU gore nego Meksiko ili Kanadu“

Šolc je, u intervjuu za Bild, na pitanje da li postoji dogovor sa predsednikom Zelenskim da se oružje sa Zapada koristi samo na teritoriji Ukrajine i da njime neće biti napadana teritorija Rusije, odgovorio da „o tome postoji konsenzus“.

Nemački kancelar je izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina da Rusiji „opet prete nemački tenkovi“ ocenio kao „deo niza nejasnih istorijskih poređenja kojima Putin opravdava napad na Ukrajinu“.

Šolc je ocenio da Rusija vodi nemilosrdan rat protiv Ukrajine i da ništa ne može opravdati taj rat. Govoreći o isporuci nemačkih tenkova Ukrajini, Šolc je rekao da je Nemačka pažljivo odmeravala svaku isporuku oružja, tesno je koordinirajući sa saveznicima, pre svega sa Amerikom.

Prema rečima nemačkog kancelara, takav zajednički pristup sprečava eskalaciju rata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter